11 / 05 / 2024

Sivas'ta kuraklık nedeniyle suyu yetersiz kalan köylere yeni kaynaklar aranıyor!

Sivas'ta kuraklık nedeniyle suyu yetersiz kalan köylere yeni kaynaklar aranıyor!

Kış ayında yetersiz kar yağışının hüküm sürdüğü Sivas’ta kırsalda olumsuz etkilendi. Sivas İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yaşanan kuraklık nedeniyle pek çok köyde memba araştırması yapmaya başladı...




Sivas İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yaşanan kuraklık nedeniyle pek çok köyde memba araştırması yapmaya başladı.


Kış ayında yetersiz kar yağışının hüküm sürdüğü Sivas’ta kırsalda olumsuz etkilendi. Kapalı şebeke içme suyu tesisi bulunmasına rağmen bu tesisleri besleyen kaynak debilerinin zaman içerisinde azalması sonucu bazı köylerde içme suyu sıkıntısı çekilmeye başlandı. Bu köylere ilave içme suyu temin etmek için yapılan memba araştırmalarında pek çok köyde yeni kaynak bulan İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, bazı köylerde ise su kaynağına rastlayamadı.


Kaynak bulunamayan köylerde yeraltı suyu imkânlarının tespiti için 2013 yılında hidrojeolojik etütler yapan İl Özel İdaresi; Yıldızeli Bakırcıoğlu, Kapıköy, Töngel, Suşehri Arpayazı, Şarkışla Yunusören, Divriği Tepehan, Gölova Demirkonak köylerinde de içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açma çalışmalarına başladı.


Yıldızeli İlçesi’ne bağlı Bakırcıoğlu Köyünün içme suyu sıkıntısının giderilmesi amacıyla sondaj çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi, tespit edilen yerde tarla sahiplerinin izin vermemesinden dolayı çalışmalarını sürdüremedi. Diğer yandan aynı ilçeye bağlı Töngel Köyü’nde ise sondaj çalışmalarına başlanılarak köye yetecek miktarda su bulundu. Buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdür Vekili Sami Dağ, bazı köylerde yaşanan su sorununun kısa sürede çözülmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.



Malatya Gerçek


Geri Dön