26 / 04 / 2024

Sıvı yağda indirim yolda!

Sıvı yağda indirim yolda!

Son zamanlarda yapılan zamlarla gündemden düşmeyen ayçiçek yağının ikamesi olabilecek olan mısır yağı, palm yağı, kanola yağı, aspir yağı, soya da gümrük vergisi sıfırlandı. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren karar 30 Haziran 2022 tarihine kadar geçerli olacak.



Dünya gündemine yerleşen Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle ayçiçek yağı tedarikinde yaşanabilecek olan sorunlara karşı bazı yeni karar alındı.

Sputniknews'in aktardığına göre son zamanlarda yapılan zamlarla gündemden düşmeyen ayçiçek yağının ikamesi olabilecek olan mısır yağı, palm yağı, kanola yağı, aspir yağı, soya da gümrük vergisi sıfırlandı.

Sıvı yağda indirim yolda!

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, bazı tarım ve gıda ürünlerinin ihracatına yönelik karar alma yetkisi de Tarım ve Orman Bakanlığı'na verildi. Gelen gıda zamlarıyla gündeme oturan patates, zeytinyağı, domates, kırmızı ve beyaz et, yumurta, soğan, zeytin, margarin, limon, un, bulgur,  ve birçok gıda ürünü ihracatında değişiklik, kısıtlama yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığı'nda olacak. 

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanlığı bu ürünlerin ihracatına yönelik olarak  dönemsel düzenlemeler gerçekleştirebilecek.

Ayçiçek yağı fiyatları rekor kıracak! İşte son açıklamalar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön