19 / 04 / 2024

Socar Vadistanbul Bulvar'dan 75 milyon dolara blok satın aldı!

Socar Vadistanbul Bulvar'dan 75 milyon dolara blok satın aldı!

Vadistanbul'un Bulvar etabı yerli yabancı şirketlerin ilgi odağı oldu. Azerbaycanlı dev petrol şirketi SOCAR, Türkiye merkezi için 19 bin metrekarelik bloku 75 milyon dolara satın aldı..



Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla Ayazağa'da Evyap Holding'e ait arsa üzerinde geliştirilen Vadistanbul projesinin Bulvar etabını uluslararası firmalar yakın markaja aldı. Azerbaycanlı dev petrol şirketi SOCAR, Türkiye merkezini Vadistanbul'da kurmaya hazırlanıyor. Projeden 19 bin metrekare alana sahip bir bloku 75 milyon dolara satın alan SOCAR, bünyesindeki tüm şirketleri bu bloka taşıyacak. Vadistanbul Bulvar'ın 95 bin metrekarelik ofis alanının satıldığını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projenin Teras etabında yaşamın başladığını belirtirken, Vadistanbul Bulvar'da da satışların hızla devam ettiğini söyledi. Ofislerin yüzde 52'sinin yerli ve yabancı firmalara satıldığını belirten Çetinsaya "Vadistanbul Bulvar'daki satış rakamı 382 milyon dolara ulaştı. Burada ofislerin metrekaresi ortalama 4 bin dolardan alıcı buluyor. Tüm proje genelinde 2 bin 500 konut, 300 bin metrekare ofis, 100 bin metrekare AVM ve 275 adet mağaza yer alacak. Bu anlamda Vadistanbul 35 bin kişinin bulunacağı bir yaşam merkezi olacak" diye konuştu. 


20 MİLYARLIK YATIRIM ATAĞI 

2018 yılına kadar 20 milyar dolarlık proje yürüttüklerini söyleyen SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, "Uzun zamandır bütün projeleri yakından izliyoruz. Vizyonumuza uyumlu olarak Vadistanbul'u seçtik. 2016 Haziran'ında teslim edilecek diye biliyorduk. Fakat Süleyman Çetinsaya teslimi marta çekerek, bize sürpriz yaptı" dedi. Kenan Yavuz, petrol fiyatlarının düşmesinin etkilerini enflasyonda gördüklerini belirterek, şunları söyledi: "Aralıkta enflasyon eksi çıktı. Petrol fiyatlarının gerilemiş olması pozitif bir etkidir. Cari açığa da olumlu etkisi olacağı kanaatindeyim." 


PROJEYE ÖZEL HAVARAY

Türkiye'nin ilk özel metrosuna ev sahipliği yapacak Vadistanbul, kendi içinde bir metropol merkezi haline geliyor. Vadistanbul ortaklığı tarafından projeye özel olarak inşa edilecek olan havaray ile şehrin metro ağına bağlanılacak. Ayrıca İstanbul'un üç çevre yolu bağlantılarının kesiştiği noktada konumlanan Vadistanbul, şehrin her noktasına kolay ulaşılabilen bir lokasyon avantajı sunuyor. Yeni havalimanından şehir trafiğine girmeden ulaşılabilir olması Vadistanbul'un lokasyon avantajını güçlendiriyor. Yurtdışından birçok yatırımcıdan talep gelen AVM'nin uluslararası pazarlamasını da Jones Lang LaSalle yürütüyor. 


18 AYDA % 37 PRİM

Konutun her zaman iyi bir yatırım aracı olduğunun altını çizen Süleyman Çetinsaya, "Konut alan her zaman kazanıyor. 18 ayda bu proje yüzde 37 prim yaptı. Enflasyonun üzerinde bir prim elde ediyoruz. Bizde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor" şeklinde konuştu. Vadistanbul'un konut ve ofislerden oluşan 3'üncü etabında inşa çalışmalarının martta başlayacağını söyleyen Çetinsaya, "1.400 konut ve 118 bin metrekare ofis alanlarından oluşacak son etapta satışlar eylülde başlayacak" dedi. 


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön