25 / 04 / 2024

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifasını istedi!

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifasını istedi!

Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları ile ilgili sözlerinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya çağırdı. İşte ayrıntılar...



Şok Marketler Yönetim Kurulu, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç’ın istifasını istedi. 

Şok Marketler ile Bim arasındaki tartışma kızışıyor. Türk Lirası’nın (TL) döviz karşısındaki kaybı, faiz oranlarının da düşürülmesiyle hız kazanırken; maliyetlerdeki artışla enflasyonda yükselişe geçti. Halk, her gün gelen zamların altından ezilirken hükümet yetkilileri ve iktidara yakın medya zamlardan zincir marketleri sorumlu tutmuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gıda fiyatlarındaki artışta suçlunun marketler olduğunu belirtirken; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuya "Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz" ifadelerini kullanarak dikkat çekmişti. 

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı ndan istifasını istedi!

Diken'de yer alan habere göre; BİM patronu Aykaç, hedef göstermelere sert çıkış göstererek, 
30 Kasım Çarşamba günü 7. Private Label Zirvesi’nde; zincir marketlere ceza verilmesine, iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlere ilişkin açıklamalarına yönelik konuştu. 

Aykaç, konuyla ilgili olarak, "Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı ndan istifasını istedi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise bu açıklamalara tepki göstermiş ve "Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının müsebbip ve müşevviki bazı süpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız" diyerek halkın hakkının kurtarılacağını aktarmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Şok Marketler Yönetim Kurulu, Aykaç’ın 30 Kasım 2022’deki konuşmasının ardından bir açıklama yaptı. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön