19 / 04 / 2024

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 




SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imar planına göre aykırı olduğunu öğrendiler. 

 

Habertük Gazetesi'nde yer alan habere göre; köylülere ait 6 evde yıkım çalışmaları başladı. Şikâyetçi köylülerden 6’sının evlerinde saptanan imara aykırı kaçak bölümlerde ise yıkım başlatıldı.

 

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz “Bu konutla ilgili tüm incelemeler yapıldı. Gerekli değişiklikler sağlandı, yapının çatısı ikiye ayrıldı. Yapıyla ilgili imara aykırı bir durum yok. Köylülerin Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma talebi de reddedildi. Olay üst mahkemeye taşındı. Bu proje de koruma amaçlı imar planına göre inşa edildi. Bu konutun dışında köyün siluetini bozacak 3 katlı başka yapılar da var. Bu evlerin izinsiz yapılan eklemeleri için Söke Belediyesi kaldırma kararı aldı. Projeye aykırı ve kaçak olarak yapılan yapıların yıkımına başlandı. Belediyenin çalışmaları devam ediyor” dedi.


 


Geri Dön