26 / 04 / 2024

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.



Aydın Söke’de ünlülerin gittiği çöp şişçiler yemek mekanlarına, belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Çöp şiş işletmecileri bu karara tepki göstererek hukuki yollarda başvuracaklarını dile getirdiler. Söke-Bodrum Çevreyolu Sanayi Sitesi yolu kenarında 1996’dan bu yana hizmet veren ve 4 yıl önce Söke Belediyesi'nin planlamalarına uygun olarak işyerlerini modern hale getiren çöpşişçi esnafı belediye ekiplerince kendilerine tebliğ edilen, "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız" emriyle şok oldu.

Yargıya gideceğiz

Yeni Asır'da yer alan habere göre; yıllardır hizmet verdikleri işyerlerini bulundukları turizm yolu güzergahına uygun şekilde modern hale getirmek için ellerindeki paraları kullanan, yetmediği gibi kredi kullanan ve hala kredi taksitini ödemeye devam eden esnaf, bu tebligatlar karşısında, "Burası yıkılacaksa niçin bizi masrafa soktunuz, biz işyerlerimizi modern hale getirip hem Söke Halkı'na hem de yolu kullananlara hizmet verirken nereden çıktı bu karar" diyerek tepki gösterdi. Çöpşiş yemek mekanı işletmecileri yıkım kararının durdurulması için hukuki yollarla mücadele edeceklerini belirttiler.


Geri Dön