19 / 04 / 2024

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 



Ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Chp'li Bekir Başevirgen, sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Başevirgen, "TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri ile Anayasa'nın 98. maddesi gereğince aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. 

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in soruları: 

1- Ülke genelinde son beş yılda tapusu üzerine ipotek konulmuş tarım arazisi miktarı ne kadardır? Manisa ili özelinde bu miktar ne kadardır? 

2- Ülke genelinde ipotekli tarım arazilerinin toplam tarım alanlarına oranı ne kadardır? Manisa ili özelinde bu oran nedir?

3- Ülke genelinde son beş yılda tapusu üzerinde ipotek konulmuş tarım arazilerinin ipotek toplamı tutarı ne kadardır? Manisa ili özelinde bu tutar ne kadardır?

4- Tapusu üzerine ipotek konulan tarım arazisi sahibi kaç kişi ve işletme bulunmaktadır? Manisa ili özelinde bu durumda kaç kişi ve işletme bulunmaktadır?

5- Bankalara ve finans kuruluşlarına olan borcundan dolayı ülke genelinde son beş yılda ne kadar tarım arazisine el konulmuştur? Manisa ili özelinde bu miktar ne kadardır? 

6- Yukarıdaki sorularla ilgili olarak, 2012 yılı verileri ve 2021 yılına göre oluşan oranlar ne kadardır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön