20 / 04 / 2024

Son dakika! 3 milyon kişi icradan kurtuluyor! Torba yasa 1 Ekim’de Meclis'te

Son dakika! 3 milyon kişi icradan kurtuluyor! Torba yasa 1 Ekim’de Meclis'te

1 Ekim’de açılacak olan yeni yasama yılında ekonomi gündemi yoğun geçecek! Gündemde olan yeni yılında AK Parti milletvekillerince Meclis Başkanlığına sunulacak ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun" teklifinin detayları belli oldu. İşte detayları…



"3 MİLYON VATANDAŞIMIZI İCRADAN KURTARACAĞIZ"

Elitaş, kanun teklifi ile 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki alacakların da tasfiye edileceğini söyleyerek, “GSM kuruluşları, doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketleri, asıl alacak ve ferilerinin 2 bin liranın altında olan kısımlarını sildikleri takdirde doğrudan doğruya değersiz alacak yazacaklar, vergiden indirilecek” dedi.

Elitaş, “ Bunu tahsil ederse vergiye tabi, tahsil edemezse üçüncü yılın sonunda değersiz alacak haline getirme imkanı söz konusu ama hem vatandaşa katkı hem de şirketlere kolaylık sağlasın diye kamu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bunu doğrudan doğruya değersiz alacak yazdırarak şirketlere bir imkan tanımış oluyor. “

 Son dakika! 3 milyon kişi icradan kurtuluyor! Torba yasa 1 Ekim’de Meclis te

EYT MAĞDURLARI DA GÜNDEMDE

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmalara da değinen Elitaş, "Sayın Vedat Bilgin hocamızın çalışmasını çok kapsamlı ve hassas bir şekilde gerçekleştirdi. Kamuoyuyla da paylaşıldı. 2022 bitmeden bu konu yasaya girecek ve 2023'ten itibaren hayata geçecek." değerlendirmesini yaptı.

Elitaş, “Bu konuda herkes farklı yorumlar yaptığı takdirde çeşitli umutlar, değişik beklentiler ortaya çıkabilir. Kamuoyunda ortaya çıkan beklentilerin tamamının karşılanması mümkün değil. Beklentiler kabul görmeye başladığı anda istenilen olmadığı takdirde büyük bir umutsuzluğa düşme, hayal kırıklığı durumu ortaya çıkabilir.”

Bakır ve kalay yükselişte! Altın, paladyum, platin, petrol ve doğalgaz düşüyor...

DenizBank’ta yüzde 0 faizli 5 bin TL’lik ihtiyaç krediniz ve 1 yıllık BluTV üyeliği sizi bekliyor!

Gülaylar altından haftanın fırsatları! Net yüzde 52 indirim! Gülaylar altın 29 Eylül 2022 kampanyalı fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön