29 / 03 / 2024

Son dakika! Altın fiyatları yükselişte!

Son dakika! Altın fiyatları yükselişte!

Altın yatırımcıları ve altın almak isteyenler gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını araştırıyor. Peki uzun zamandır yükselişte olan altın fiyatları bugün ne oldu? İşte gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları...



Altın yatırımcıları ve altın almak isteyenler gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını merak ediyor. Altının gram fiyatı, 593,2 Türk Lirası'yla zirvesinye ulaşmasından sonra 592 Türk Lirası'nda dengelendi. Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki artışla orantılı olarak değerlenen altının gram fiyatı, günü önceki kapanıştan yüzde 2,2 fazla 586,2 TL ile bitirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gram altın fiyatı, bugün 593,2 TL ile bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından sonra, saat 11.10 itibarıyla önceki kapanıştan yüzde 1 fazla şekilde 592,4 TL'den işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda çeyrek altın fiyatları 971 Türk Lirası, Cumhuriyet altını fiyatları da 3.960 TL'den satışa sunuluyor. 

Son dakika! Altın fiyatları yükselişte!

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.856 dolardan alıcı buluyor. Analistler, artan küresel enflasyonun reel getirileri azaltması nedeniyle altının ons fiyatındaki yükseliş eğiliminin sürdüğünü bildirdi.

Yurt içinde dolar kurundaki artışın da etkisiyle altın fiyatlarının yükselişini üst üste 6. işlem gününe taşıdığını kaydeden analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu ifade etti.

Son dakika! Altın fiyatları yükselişte!

Dolar/TL, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,9 artışla 9,93 seviyesinde bulunuyor. Analistler, altının ons fiyatında 1.857 ve 1.870 doların önemli direnç, 1.810 doların destek konumuna geldiğini söyledi.

Dolar ve altın niçin yükseliyor?

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne oldu? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön