25 / 04 / 2024

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin yaşandığı illere yönelik BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre, depremzedelerin kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların tümünün kredi borçları ertelendi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve toplam 10 ilde hissedilen depremlerden etkilenen vatandaşlar için mevcut ve yeni kredilerin ödemelerinde 6 Şubat  tarihi itibarıyla 6 ay boyunca vade ve taksit kolaylığı imkanı sağlandı.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, deprem felaketi sebebiyle “Bankaların Kredi İşlemlerine yönelik Yönetmelik”, “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “Banka Kartları ve Kredi Kartlarına İlişkin Yönetmelik”  çerçevesinde alınan kurul kararları kamuoyuna duyuruldu.

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

YENİ KARAR KREDİLERLE İLGİLİ

BDDK tarafından alınan kararlar kapsamında, Adana, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa şehirlerinde yaşayan vatandaşlara yönelik, 6 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere 6 ay süre ile kredi vadeleri ve taksitlendirme süreleri için kolaylık sağlandı.

Peki deprem bölgesinde hangi kredilerin borcu erteleme kapsamında? Deprem bölgesinde başka hangi borçlar ertelendi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön