25 / 04 / 2024

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin yaşandığı illere yönelik BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre, depremzedelerin kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.



Alınan kararlara göre,  bu 10 ilde yerleşik kişilere yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırmaya tabi tutulacak konut, tüketici ve taşıt kredilerinin vadeleri, BDDK tarafından daha önce tespit edilmiş sürelere tabi olmayacak ve ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil, bankalarca belirlenebilecek.

Bu kentlerde yerleşik üye işyerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet  satış işlemlerinde de kredi kartları taksitlendirme süreleri de bir kata kadar artırılacak.

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

VERGİ BORÇLARI DA ERTELENDİ

Öte yandan,  depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşların vergi borçları da ertelendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesindeki 10 şehirde  vergi borçlarına ilişkin bir karar alarak, ,  anılan illerde “mücbir sebep” ilan edildiğini ve buna göre düzenleme yapıldığını açıkladı.

Depremden etkilenmiş olan 10 şehirde mücbir sebep ilan edilmesiyle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı bu illerde hayatını sürdüren vatandaşların vergi borçlarını 31 Temmuz tarihine almayacak. Deprem bölgesindeki mükelleflerin vergi borçlarının ertelendiğini kamuoyuyla paylaşan Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen bilgiye göre, deprem bölgesinde hayatını sürdüren ve depremden etkilenen mükellefler için "mücbir sebep hali" ilan edildi.

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

Milyonlarca vatandaş yararlanacak… Bu ay hesaplara tam 4.337 lira yatacak!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön