29 / 03 / 2024

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifiyle en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasına kamuoyunda tepkiler gelmişti. 500 liralık artışın az bulunması üzerine TBMM'de emekli maaşlarıyla ilgili son dakika değişikliğine gidildi. İşte ayrıntılar...



Emekli maaşlarına zam çalışmasını görüşen TBMM'de son dakika değişikliğine gidildi. En düşük emekli maaşına 500 lira zamla 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkaran torba kanun teklifi TBMM'de yeniden görüşüldü. Kamuoyunda 500 liralık artışa gelen tepkiler nedeniyle maaşlardaki artışa yeni bir zam verildi. Sunulan önergeyle emekli maaşlarındaki en düşük tutara yeni düzenleme yapıldı. 

2 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkacak.

Emekli maaşlarına 500 liralık artış yüzde 20'lik bir zamma denk geliyordu.

TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 73,5, ENAG’a göre ise yüzde 160 seviyesinde hesaplanmıştı.

Gıda enflasyonunun yüzde 91,6 olarak çlçüldüğü son dönemde altı aylık enflasyonun da Haziran verilerinin açıklanmasıyla enflasyonun yüzde 75'i aşması bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında emeklilerin asgari düzeydeki maaşının  2 bin 500 TL’den 3 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı.

Yeni düzenlemeyle emekli maaşlarına artış oranı 1000 lira olarak belirlendi.

Emekli maaşlarının alt sınırını 2 bin 500 liradan üç bin liraya çıkarılmasını içeren torba teklif dün TBMM'ye akşam saatlerinde sunulmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olan emekli milletvekilleri ile eski TBMM başkanları, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların maaşlarının hesaplanma yöntemi, 9000 ek gösterge rakamına göre hesaplanarak temmuz itibariyle zamlanacaktı ancak Erdoğan maaşıan zam önerisini geri çektirdi.

Öte yandan torba teklifte dikkat çeken bir düzenleme de yer almıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön