19 / 04 / 2024

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

Milyonlarca esnafı, işletmeyi, üreticiyi, turizmciyi ilgilendiren ve rahat nefes aldıracak olan karar salı günü itibarıyla yürürlüğe girdi.



Cumhurbaşkanı'nın Halkbank'ın esnafa kredi kullanmasına ilişkin kararına göre faiz desteği kararı 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu destek, Halkbank tarafından kullanılan ve bakiyesi bu yıla devredilen faiz destekli krediler kapsamında geçmiş yıllarda kullandırılan krediler için geçerli olacak.

A Haber'de yer alan habere göre;  Faiz tahakkuk tarihinde Banka tarafından belirlenen cari faiz oranları ile kooperatif kredilerine özel kaynak maliyeti dikkate alınarak farklılık olması durumunda, ilgili maddenin yürürlük tarihi itibarıyla kredilere uygulanan faiz oranları, Hazine, esnafa tahakkuk eden ek faizi karşılayacak. Bu karar 31 Aralık tarihine kadar uygulanacak.

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

KESİNTİ SIFIRLANDI

Bankalar ve finansman şirketleri hariç, Türkiye'de yerleşik kişilerin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) temin ettikleri kredilerde kaynak kullanım destekleme fonu kesinti oranı sıfırlandı. Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisine İlişkin Başkanlık kararına göre bu kredilerde kaynak kullanımı destekleme fonu kesinti oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

TURİZMDE KDV İNDİRİMİ UZADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen  ve zor zamanlar geçiren turizm sektörünü yakından ilgilendiren KDV desteği bir ay daha uzatıldığının müjdesini verdi ve karar dün yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin  Cumhurbaşkanlığı kararına göre konaklama tesislerinde geceleme hizmetlerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren desteğin süresi 30 Haziran tarihinden 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

LİSANSLI DEPOLARA DESTEK

Ürünlerini lisanslı depolarda saklayan üretici ve üretici kuruluşlarına ödenecek kira, nakliye ve analiz ücretleri de belirlendi. Buna göre belirlenen ürünler için kira destek ödemesi ton başına aylık 6 ile 30 lira arasında, nakliye desteği ton başına 25 ile 100 lira arasında, analiz desteği ise 6 ile 50 lira arasında olacak.

Karar, üreticilerin sigortalı depo sahibi olma imkânına sahip olmalarını, piyasada arz ve talep dengesinin ve fiyat istikrarının sağlanması, fiyatların düşük olduğu hasat dönemlerinde ürünlerini elden çıkarmak zorunda kalmamalarını amaçlayan Lisanslı Depoculuk Sistemi'ne ürün teslim eden üretici ve üretici örgütlerinin desteğini içeriyor.

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön