24 / 04 / 2024

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.



Ticaret Bakanlığı'ndan son dakika: Bu sabah domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. "domates konservesi ve salça ihracatına kayıt uygulaması getirildiğini ve söz konusu düzenlemenin ihracatın yasaklanması veya kısıtlanmasıyla ilgili olmadığını" bildirdi.

 Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının kısıtlandığı iddiasını yalanladı!

Ticaret Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün yayımlanan Tebliğ değişikliği ile 'domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş)' ve salça ihracatında kayıt uygulaması getirilmiş olup, söz konusu düzenleme bu ürünlerin ihracatının yasaklanması veya kısıtlanması ile ilgili değildir" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu çıklamada, anılan ürünlerin ihracatının Bakanlığın iznine tabi kılınmadığı da kaydedildi. Peki ne olmuştu? İşte ayrıntılar...


Geri Dön