19 / 04 / 2024

Soner Çetin: İmar Adana'da kangren haline geldi!

Soner Çetin: İmar Adana'da kangren haline geldi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği yönetici ve üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i konuk etmiş. Böyle bir buluşmada da haliyle sohbetin ana konusu kentimizin imar sorunu oluşturmuş.



Kısa adı AYAMDER olan  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği yönetici ve üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i konuk etmiş. Böyle bir buluşmada da haliyle sohbetin ana konusu kentimizin imar sorunu oluşturmuş. Dernek yönetici ve üyeleri, Başkan Çetin'e sorunlarını aktarırken. Çetin de, kanayan yarayı dile getirirken, "İmar Adana'da kangren haline geldi, bu kangrenden sizleri kurtaracağız" diye üstüne basa basa konuşmuş. 

Yapı sektörüyle uğraşan müteahhitlerin elbette imar konusunda yaşanan sıkıntılardan. sorunlardan şikayet etmesini anlarız. 

Nerede ne yoğunluk verilecek, bu konuda yetkili merciler tabi ki belediyeler. 

Bugün, imar konusunda yaşanan sorunlardan dolayı, müteahhitlerin arsa bulamadıkları bilinen bir gerçek. 

Ama bu konunun başka bileşenleri olduğu da unutulmamalıdır. O da, bu kentin asıl sahibi olan bu kentte yaşayan insanlardır. Elbette, müteahhitler, yap-şatolar, konut yapıp satacaklar. Kimsenin diyeceği bir laf yok. 

Ama belediye meclisleri, idarenin getirdiği imar planlarını da, değişikliklerini de kent halkının yani kamunun yararını gözeterek yapmaya birinci derecede özen göstermelidir. 

Bu konuda da en büyük görev ve sorumluluk. yine belediye başkanlarına düşmektedir. 

Bakm Adana'va... 

Adana bugün gelişmiş bir kent değil genişlemiş bir görünüm arzetmektedir. Bu amorf yapının tek nedeni, kentin geleceğini planlamak yerine, başka kaygılarla yapılan bozulan imar planlarının sonucu değil midir? 

"İmar Adana'da kangren haline geldi" diyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin teoride yerden göğe haklıdır. Bu söylemi herkes tarafından desteklenmelidir. Ama, pratikte de, kamu yararına, imar planlarını. 

Adana bütününde görmek, bu kentin insanlarının hakkıdır. 

Soner Çetin'in Adanalı müteahhitlere söylediklerini, biz sadece bir sektörün temsilcileri için söylemediğine inanıyoruz. O yüzden, Çetin'in gerek kendi belediyesinde gerekse son sözün söyleneceği Büyükşehir Meclisi'nde bu işin sonuna kadar takipçisi olacağını umut ediyoruz. 


Adana Egemen Gazetesi /Çetin GÜLBASAR 


Geri Dön