25 / 04 / 2024

Soner Çetin'den Çukurova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Soner Çetin'den Çukurova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Çetin, , mahallede yapılacak kentsel dönüşüm projesini tanıttı.



Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Çetin, mahallede yapılacak kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

Toplanan imzalarda önemli bir aşama kaydedildiğini söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Burada Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Hiç endişe duymayın. Belediyemize güvenin. Biz sizin haklarınızı en iyi şekilde savunacağız. Tamamlandığında çağdaş bir kentte yaşayacaksınız” diye konuştu. 

12 BİN KONUT YAPILACAK

Projenin ayrıntılarını paylaşan Belediyeevleri Mahallesi sakinlerine bilgi verdi. İmzalarda son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Çetin, şunları söyledi: “İmza atmayanlar bir an önce imzalarını atsınlar. Evlerinizde tadilat yapmayın, boş yere masraf etmeyin. Çünkü artık bu işin geri dönüşü yok. Burada 7 bin 200 hak sahibi var. 7 bin 200 konut yerine 12 bin konut yapılacak. Yani çok büyük bir proje. Tek başına bir firmanın altından kalkacağı bir iş değil. Belki bir konsorsiyum oluşturulacak ve öyle işe talip olacaklar. Evlerini belediye yapmayacak ancak belediyemiz sizin haklarınızı sonuna kadar takip edecek ve savunacak. Siz bize güvenin. Biz sizin haklarınızı savunmak için buradayız. Proje bittiğinde çağdaş bir kentte oturacaksınız.”

Kentsel dönüşüm başladığı altında hak sahiplerine taşınma ve kira yardımı yapılacağını, projenin de 24 ayda tamamlanacağını söyleyen Başkan Çetin, “İki yıl sonra yeni evlerinizde oturacaksınız. Burada çağdaş bir kent oluşacak. Akıllı binalarda, rezidanslarda oturacaksınız. Bu işin geri dönüşü yok. Ya belediye denetiminde yapılacak ya da  TOKİ  burada dönüşüm yapacak” dedi.


Geri Dön