25 / 04 / 2024

Sonunda bu da oluyor: A-101 banka işine de el attı!

Sonunda bu da oluyor: A-101 banka işine de el attı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), süpermarketler zinciri A-101'in banka kurmasına onay verdi.



Türkiye’de perakende sektöründe faaliyet gösteren Yeni Mağazacılık A.Ş.’ye ait olan A101 marketlerinin sahipleri 1,5 milyar TL sermayeli dijital katılım bankası kurdu. Bankanın kurucu ortakları arasında A101’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın bulunuyor.

Dijital bankacılık Türkiye’de benimsenmeye başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), dijital bankalara ilişkin uygun onayları sağlıyor. Son onaylanan dijital banka ise T.O.M Katılım Bankası A.Ş. oldu. Dijital alanda faaliyet göstereceği belirtilen bankanın sermayesi 1,5 milyar lira olarak açıklandı.

KURUCU ORTAKLARDAN BİRİ A101'İN PATRONU

Resmi Gazete'de bankanın kurulmasına ilişkin detayları BDDK açıkladı ve kurucu ortakların arasında Yeni Mağazacılık'a ait olan A101 marketinin yönetim kurulu başkanı Ahmet Yaşar Aydın da yer aldı. Diğer kurucu ortaklardan Ali Taha Aydın, Can Ersöz A101'in CFO'su olarak görev alıyor. Erhan Bostan ve Tolga Akar da bankanın kurucu ortaklarından oldu.

BANKANIN ADININ AÇILIMI BELLİ OLDU

Katılım bankası olarak faaliyet gösterecek olan T.O.M. Katılım Bankası'nın açılımı da "Technology of Money" oldu. 

İLK ADIMLAR 2021 YILINDA TOM PAY'LE ATILDI

TOM Finansman ve TOM Pay adındaki şirketler 2021 yılından itibaren faaliyete geçmek için çalışmalar yapmaya başlamıştı. Web sitelerine girdiğimizde de Merkez Bankası'ndan izin çalışmalarının devam ettiğini, elektronik para ve ödeme hizmetleri konusunda henüz faaliyete başlamadığı belirtiliyor.

TOM Pay Üsküdar merkezli ve 12.5 milyon lira ödenmiş sermayeye sahip durumda. Kayıtlı sermaye tavanı da 50 milyon lira seviyesinde. TOM Pay'in yönetim kurulu başkanı Ahmet Yaşar Aydın, yönetim kurulu başkan vekili de Ayhan Aydın olarak görünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön