29 / 03 / 2024

Yabancılar sadece konuta değil, içine de para harcıyor!

Yabancılar sadece konuta değil, içine de para harcıyor!

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, Kasım ayı yabancılara yapılan konut satışları verilerinin son derece sevindirici olduğunu söyleyerek, “Yabancı yatırımcı sadece konuta değil, içine de ciddi para harcıyor” diye konuştu.



2018'de yabancılara konut satışı sürecini başarıyla geçiren gayrimenkul sektörü 2019 yılını yeni açılımlarla karşılamayı planlıyor. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, sektörün önde gelen firmalarından olan Bahaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, konu ile ilgili olarak “Yabancı yatırımcı sadece konuta değil, içine de ciddi para harcıyor” açıklamasında bulundu.

Kasım verilerinin son derece sevindirici olduğunu söyleyen Bahadır, “TÜİK verilerine baktığımızda; yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 117,1 artarak 4 bin 672 olduğunu görüyoruz. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin ilgisi belli bir standarda oturdu. Yabancı yatırımcıyı sadece ‘konut alıyor’ şeklinde düşünmemeli. Yabancılar, bu evlerin içinin döşenmesi için çok ciddi para harcıyorlar. Örneğin; bu yılın ilk 10 ayında Türkiye’den aldıkları konuta ortalama 850 bin lira ödeyen bir yabancı; iç dekorasyon, beyaz eşya, mutfak aletleri, döşeme gibi ihtiyaçları için sadece ev eşyasına 150 bin lira harcadı. Yılın 10 ayında yabancılara 30 bin 431 adet konut satıldığını dikkate alırsak, bu evlerin içinin döşenmesi için ödenen ve ödenecek tutarın 4,5 milyar lirayı aştığını söylemek mümkün olur. Bu harcamalar sayesinde Türkiye’de birçok alt sektör kazanıyor. Yabancıya satışı bu çerçevede düşünmek ve satışları artırmak için gereken tüm kolaylıkları sağlamak gerek” ifadelerini kullandı.


Geri Dön