26 / 04 / 2024

S&P açıkladı! Sterlin yerin dibinde şimdi de resesyon!

S&P açıkladı! Sterlin yerin dibinde şimdi de resesyon!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere ekonomisinin bu yılın dördüncü çeyreğinde teknik bir resesyona girebileceğini açıkladı.



S&P TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNLERİNİ YÜKSELTTİ

Derecelendirme kuruluşunun "Küresel Ekonomik Görünüm, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) ve Gelişmekte Olan Piyasalar; Enflasyon, Faiz Oranları ve Büyüme Arasında Bir Denge Kurmak" raporuna göre, Türkiye'nin bu yıl ve gelecek yıl için ekonomik büyüme tahminleri yukarı yönlü revize edildi.

Raporda, Türkiye'nin bu yılki ekonomik büyüme tahminini 1,7 puan düşürerek 5,2'ye düşürmesinin nedeni olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde performans gösteren ve kış boyunca sürmesi beklenen turizm sektöründeki güçlü gelişmeler gösteriliyor.

S&P raporu, Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini yükseltme kararının, genişleyici makroekonomik dinamiklerin devam edeceği beklentilerini yansıttığını belirtiyor.

Rapor, Türkiye'nin ekonomik büyüme tahmininin gelecek yıl 1,1 puan artarak %2,8'e yükseldiğini ve hükümetin 2023'teki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ek politika desteği sağlamasını umduğunu belirtti.

S&P Türkiye nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Rapora göre, Euro bölgesi ekonomisinin keskin bir şekilde daralması bekleniyor, ancak derecelendirme kuruluşunun temel ekonomik senaryosu bile bölgenin yüzde 0,3'lük sıfıra yakın bir büyüme göreceğini görebilir. Bu yıl ağustos ayında yüzde 80'e ulaşan enflasyon, genişlemeci politikalar nedeniyle bir süredir çok yüksek seyrediyor, ancak enerji fiyatları yumuşadı ve S&P'nin raporuna göre 2023'te yıllık bazda yüzde 40'a ulaşacak. 

Kredi derecelendirme kuruluşunun raporunda, "Gelişmekte olan bazı önemli EMEA ekonomilerinde ekonomik faaliyet gözle görülür şekilde yavaşladı. Kötüleşen jeopolitik ve finansal koşulların, özellikle gelişmekte olan Avrupa'da, yılın geri kalanında ve 2023'ün başlarında büyüme üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Raporda Türkiye'nin gelişen pazarlardaki güçlü turizm performansı gösteriliyor. Raporda; genel olarak kasvetli olan bölgesel ekonomik görünüm, Türkiye'nin kışa kadar sürmesi beklenen turizm sezonu da dahil olmak üzere bazı parlak noktalara sahip olduğunu belirtildi.

Okullarda ücretsiz kahvaltı dönemi!
Türk Lirası yükselişte! 
Emeklinin 3 aylık zam oranı! SSK ve Bağ-Kur emeklileri çok sevinecek! İşte kuruş kuruş maaş listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön