29 / 03 / 2024

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunu, 'negatif' olan not görünümünü teyit etti.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunu, 'negatif' olan not görünümünü teyit etti.


S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunun korunduğu bildirilirken, bu kararın ülke ekonomisindeki büyümenin kademeli olarak tekrar yüzde 3'ün üzerine çıkacağına yönelik beklentileri yansıttığı kaydedildi.


Kuruluşun, dış finansman dengesinin istikrar kazanacağı ve sıkı mali politikaların devam edeceği yönündeki tahminlerinin de yer aldığı raporda, Türkiye'nin 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 3, 2017'de ise yüzde 3,4 büyüyeceği öngörüsünde bulunuldu.


S&P, 'negatif' olarak korunan not görümüne ilişkin olarak ise "Türkiye'nin not görünümüne ilişkin değerlendirmemiz negatif olmayı sürdürüyor. Bu, Türkiye'nin 2015 yılında ciddi oranda dış finansmana ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanan aşağı yönlü risklere yönelik görüşümüzü yansıtıyor" ifadelerine yer verildi.


Yeniçağ 


Geri Dön