29 / 03 / 2024

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyuruldu...



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. S&P Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyurdu.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB", yerli para cinsinden notu da "BB+" seviyesinde teyit edilirken, ülkenin not görünümünün "negatif" olduğunu açıkladı.

 

Açıklamada, geçen senenin temmuz ayındaki darbe girişimine rağmen, Türkiye ekonomisinin güçlü mali hareketiyle darbe girişimine olumlu tepki verdiği vurgulandı. Enflasyon baskılarının yatışması durumunda Türkiye'nin görünümünün "durağana" revize edilebileceği de belirtildi.

 

Türkiye'de para politikalarının enflasyon ve döviz baskılarını durdurmakta yetersiz kalması durumunda, ülkenin ekonomik ve finansal istikrar gücünü kaybedebileceği hakkında uyarıların da yapıldığı açıklamada özel sektörde ABD dolarının yaygın kullanılmasının zayıf Türk Lirası'nın ekonomiye olan faydasını sınırlandırdığına dikkat çekildi.

 

S&P açıklamasında son olarak, 2017'nin ilk yarısında Türkiye'de yatırımların hızla arttığı, bu yatırımların çoğunun kamu inşaat alanında olduğu belirldi. 

 


Geri Dön