24 / 04 / 2024

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında resmen deprem! Hemen son dakika 1 Ocak 2023 maaşınıza bakın

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında resmen deprem! Hemen son dakika 1 Ocak 2023 maaşınıza bakın

Milyonlarca emeklinin merak ettiği ve araştırdığı maaşlar ile ilgili  detaylar da yavaş yavaş netleşiyor. Peki Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emekli zammı ne kadar olacak? İşte 1 Ocak 2023 emekli zammı...



Habertürk'ün aktardığı habere göre, milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaş zammı için heyecanlı bekleyiş de başladı. Aktarılan resmi detaylara göre, bu senenin Temmuz zammında  6 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlara yüzde 41,69 ve emeklilere de yüzde 42,35 oranında zam gelmişti.

Peki Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emekli zammı ne kadar olacak? İşte 1 Ocak 2023 emekli zammı...


6 AYLIK ENFLASYON ORANLARI ETKİLİ OLUYOR

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Aktarılan detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında da Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor. 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında resmen deprem! Hemen son dakika 1 Ocak 2023 maaşınıza bakın

2023'TE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyon oranlarındaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edildi.

Yine aktarılan detaylara göre, kalan 4 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 3.83'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Yine verilen bilgiye göre, diğer 4 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı da ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Verilen bilgiye göre, 2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Eğer enflasyon yüzde 15 olursa memurların en az yüzde 15'lik zam alacağı belirtiliyor.

Yine verilen bilgiye göre, yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 3 bin 500 liradan 4.025 TL'ye  çıkması bekleniyor. 

6 bankada peş peşe kıyamet koptu! Yapı Kredi, Garanti, ING ve 3 banka daha arka arkaya açıkladı! 

Kira yardımına yüzde 40 zam geldi! İşte il il kira yardımı 2022!

Emekli yılbaşı zammı için çekmecedeki rakamlar ortaya çıktı! En düşük maaş ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön