16 / 05 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?



Tüm şartları aynı olmasına rağmen düşük maaş alan emeklilerin yaşadığı adaletsizlik, geçmiş dönemlerde çıkarılan intibak yasalarıyla düzeltilmişti.  Asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zamdan ve EYT ile emeklilik yaşına ilişkin adaletsizliğin giderilmesinin ardından gözler intibak yasasına çevrildi. Milyonlarca çalışan EYT’den sonra intibak yasası da çıkarılacak mı, emekli maaşlarında iyileştirme yapılacak mı diye araştırıyor.

EMEKLİLİKTE PRİM GÜNÜ EŞİTLENECEK Mİ?

İntibak düzenlemesi, emekli olacaklara bağlanacak aylıkların diğer emeklilerden geri kalması halinde maaş iyileştirmesi amacıyla yapılıyor.  Aynı hizmet yılı ve prim gününe sahip olmalarına rağmen bazı yıllarda emekli olan kişilerin maaşlarının düşük kalması durumunda hayata geçirilen intibak düzenlemesi önemli bir adaletsizliği gideriyor.

 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Örneğin 2000 yılı öncesinde emekli olanlarla, aynı prim günüyle emekli olan 2000 sonrası emeklileri arasında maaş farkı bulunurken, 2000 sonrası emekli olanlar çok daha düşük  maaş alıyor. İntibak düzenlemesi ile SSK ve BAĞ-KUR arasında emekli olurken istenen 7000 – 9000 gün prim farkının eşitlenmesi ve maaşların aynı düzeye çekilmesi amaçlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön