04 / 05 / 2024

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.



Milyonları yakından ilgilendiren fiyat artışları ile ilgili Hazine Bakanlığı düğmeye bastı. Artışların ne ölçüde yapıldığını denetlemek ve stokçuluğu önlemek için, vergi müfettişleri sahaya inerek fiili-kaydi envanter denetimi yapmaya başladı.

T24'ten Murat Batı'nın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati'nin bazı ekonomist ve akademisyenler ile yapmış olduğu toplantıda 'vergi müfettişlerinin sahaya ineceğini' söylemesinin ardından düğmeye basıldı.

Denetimlerin artması ile fiyatlarda değişik olup olmayacağı merak konusu. Vatandaşlar yüksek fiyat artışlarının ne zamana kadar devam edeceğini, fiyatların denetim sonrasında değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Peki bu denetimler ne zamana kadar devam edecek? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön