26 / 04 / 2024

Şu anki konut fiyatları alıcılar için fırsat!

Şu anki konut fiyatları alıcılar için fırsat!

5. Levent projesinin toplantısında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şu anki konut fiyatlarının alıcılar için bir fırsat olduğunu söyledi.




5. Levent projesinin teslim toplantısı bugün proje içerisinde yer alan Kır Bahçesi'nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, sektörle ilgili değerlendirmeler yaptı. 

 

Torun, ülkelerin ekonomik verilerini analiz eden ve tradingeconomics.com tarafından hazırlanan rapora da değindi. Türk halkının yüzde 60'ının ev sahibi olduğuna dikkat çeken Torun, yüzde 70'inin ev sahibi olmak istediğini, yüzde 30'luk kısmın ise "hiç bir zaman ev sahibi olamayacağız" düşüncesinde olduğunu söyledi. 

 

Şu anki konut fiyatları alıcılar için fırsat!

 

 

Konut sektöründe arzla talebin kesiştiği noktayı yakalamak gerektiğini söyleyen Torun o da ürünün bulunduğu lokasyon, fiyat politikası ve projenin kalitesi olduğunu belirtti. Bunların örtüşmesi halinde konut talebinin devam edeceğini söyleyen Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Faiz oranlarındaki yükseliş, enflasyon artışları, fiyatları artırmıştır. Dolayısıyla gayrimenkul geliştiricilerinin faizsiz, 60 ay 0 faiz gibi imkanları sağlayabilmesi adına maliyetler yükseliyor. Şu an piyasadaki fiyatlar alıcılar için bir fırsat. Biz bekleyelim fırsat oluşur diyecekleri bir süreçte değiliz."  dedi.

 

Sektöre yeni gireceklere tavsiyeler


Gayrimenkul sektörünün cazibesine de değinen Torun, sektöre yeni gireceklere şu açıklamaları yaptı: "Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye bi atasözümüz var, o 3-4 yıl önceydi. Şu an böyle değil. Doğru proje yapan talep görecek." dedi.

Şehirlerin önümüzdeki 5 yıl içerisinde yoğun bir göç alacağını söyleyen Aziz Torun, bunun konut talebini de artıracağını söyledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


 


Geri Dön