19 / 04 / 2024

Şua İnşaat adasında son durum ne?

Şua İnşaat adasında son durum ne?

Kadıköy - Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde faaliyette bulunan Şua İnşaat, anlaştığı tek ada ile uzun süren imza sürecinin tamamlanmasıyla boşaltım ve yıkım işlemlerini bitirerek hafriyat çalışmalarına başladı.



Kadıköy - Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde faaliyette bulunan Şua İnşaat, anlaştığı tek ada ile uzun süren imza sürecinin tamamlanmasıyla boşaltım ve yıkım işlemlerini bitirerek hafriyat çalışmalarına başladı. Şua İnşaat,  yoğun bir şekilde hafriyat işlemlerini devam ettirirken kalan bir parselle henüz anlaşamadığı ve resen tevhit - ifraz yoluyla bu parseli donatı alanında bıraktığı iddia edilmekte.


Hafriyata başlanan Şua İnşaat adası son durum


Yoğun tipi ve kar havasına rağmen çalışmaların devam ettiği Şua İnşaat adasında hafriyat çalışmaları devam ediyor. 


İmzası alınamayan bir parselin proje dışında tutulması Şua İnşaat'a imza atan vatandaşlarda, yapılacak olan proje görüntüsü ve değer kaybı açısından büyük tedirginlik oluşturmakta. FİKENTDER Derneği'ne bu durumla ilgili, ileride hukuki bir engel oluşturup projeyi engelleyip engellemeyeceği yönünde tedirginler ve bu tedirginlikler gelen sorulara da yansımakta. Şua İnşaat'a İmza atan arsa sahipleri ve bu projeden yer almayı düşünen yatırımcılar konuya ilişkin Şua İnşaat yetkililerinden açıklama bekliyor.


Ada bütünlüğü, 4 emsal şartı ve Resen Tevhit - İfraz uygulaması


Vartaş birinci adası başta olmak üzere Fikirtepe'de bir çok yapı adasında yapılan yeni uygulamalarla, Bakanlığın yüzde yüz imza şartı aradığı 4 emsal için nasıl bir yöntem izlediği ve hukuken nasıl bir sonuç doğuracağı merakla beklenirken, aynı uygulamanın Şua Adasında da uygulanmaya çalışıldığı belirtilmekte. Daha öncesinde yüzde yüz anlaşmaya varıldığı belirtilmesine rağmen, Şua İnşaat adasında da üzerinde faal bir yurt olduğu belirtilen bir parselle daha anlaşılamadığı ortaya çıktı. Şua İnşaat'ın henüz anlaşamadığı bu parsele ilişkin olarak aldığımız bilgilere göre, resen tevhit - ifraz yöntemiyle bu parselinde Tepe Camisiile beraber donatı alanına terk edilmesi planlanmakta.


Resen Tevhit - İfraz ve sonuçları hakkında vatandaşların soruları ...


1 - Anlaşma yapmak istemeyen parsel sahiplerine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nasıl bir yöntem izleyerek Özel firmalara 4 emsalle yapılaşma hakkı tanıyor ? 

2 - Bu şekilde yapılan bir uygulamanın hukuki karşılığı var mıdır? 

3 - Açılacak karşı davalarda mahkemelerden nasıl bir karar çıkabilir ? Bu uygulama ile Anayasal haklar ve Mülkiyet hakkı çelişmektemidir ? Resen tevhit-ifraz uygulaması sonucu ada bütünlüğü dışında kalan parseller için imar hakkı varmıdır ? 

4 - Şua İnşaat adasında iksa ve hafriyat ruhsatı alındı mı?

5 - Fima avan projesi onaylandı mı , İnşaat ruhsatı ne zaman alınacak? Proje çalışmaları ne aşamada?

6- Firma sözleşmede söz verdiği gibi proje hakkında vatandaşların görüş ve onayına başvuracak mı ?


Vatandaşlar tarafından FİKENTDER Derneğine yoğun bir şekilde sorulan bu ve benzeri sorulara ilişkin vatandaşların ve yatırımcıların kafasına takılan soruların cevapları Şua İnşaat'tan bekleniyor. FİKİRTEPEHABER.com farkıyla tarafsız ve şeffaf gazetecilik gereği, firmadan gelecek cevapları hukukçuların da görüşleri doğrultusunda sizler ile paylaşacağız.




Geri Dön