25 / 04 / 2024

Şua İnşaat'tan 4 yeni proje!

Şua İnşaat'tan 4 yeni proje!

Şua İnşaat, kentsel dönüşüm projelerine bu yıl da devam edecek. Şirket, içinde 3 bin 500 konutun olacağı 4 yeni projeyi hayata geçirecek. Projelerden 2'sine bu yıl içinde başlanacak. 



Şua İnşaat, bu yıl kentsel dönüşüm projelerine yenilerini ekleyecek. 2020 yılı itibariyle üç projede 2 bin 1700 konut üreten şirket, içinde 3 bin 500 konutun olacağı 4 yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Dünya'da yer alan habere göre; Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, kentsel dönüşüme ve yeni projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Şua İnşaat tan 4 yeni proje!

Topraklarının yüzde 98'i deprem kuşağında bulunan Türkiye'de acilen yıkılıp yeniden yapılması gereken tam 7.5 milyon riskli konut bulunduğunu belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, bu binaların yenilenme sürecinde kentsel dönüşümün çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. 30 yıldan bu yana inşat faaliyetleri yürüttüklerini aktaran Kaya, “2013 yılından bu yana da hayata geçirdiğimiz projelerle kentsel dönüşüme destek veriyoruz. Bu kapsamda 2020 yılı itibariyle şehrin mimarisine uygun, her türlü teknik altyapıya sahip üç proje tamamlayarak toplamda 2 bin 700 konut ürettik. Gündemimizde sürdürülebilirlik misyonumuzla hayata geçireceğimiz dörtyenikentsel dönüşüm projesi daha bulunuyor. Bu projelerden ikisine 2021 yılının sonlarına doğru başlamayı planlıyoruz. Gündemimizdeki projelerle toplam 3 bin 500 konut hayata geçirmeyi ve sürdürülebilir geleceğe hizmet etmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Şua İnşaat tan 4 yeni proje!

"Dönüşümde hız için mevzuat değiştirilmeli" 

Nimetullah Kaya, Türkiye'de dönüşümün hızlandırılması için yapılması gerekenleri de değerlendirdi. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlı bir biçimde tamamlanabilmesi için mevzuatta birtakım düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Kaya “Örneğin bir bölgede kentsel dönüşüme başlamak istenildiğinde arsa maliklerinin üçte ikisinin rızası ve imzası alınsa dahi projeye imza atmayan üçte bir arsa maliki inşaat şirketlerinin ciddi bir maliyet yükünün altına girmesine neden oluyor. Pek çok projeye maalesef benzer sebeplerden başlanamıyor” dedi. 

Şua İnşaat tan 4 yeni proje!

Kaya, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçireceği düzenlemeler ve yerel yönetimlerin desteğiyle kentsel dönüşüm projelerinin daha hızlı yol almasına ve kapsamlı bir biçimde tamamlanmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Şua İnşaat'tan 2021’de iki yeni proje geliyor!


Geri Dön