24 / 04 / 2024

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…



Birleşik Metal – İş Araştırma Merkezi (BİSAM), 2023 Şubat açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı.BİSAM’ın verilerine göre, Şubat ayında dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenmek için yapması zorunlu harcama tutarını ifade eden açlık sınırı  9 bin 234 TL’ye çıktı.

BİSAM’ın çalışması çarpıcı veriler ortaya koyarken, yoksulluk sınırının da iki haneli rakamlarda ilerlediği dikkat çekti.

BİSAM’a göre, bir ailenin fatura, kira,  ulaşım, eğitim, sağlık, giyim gibi aylık tüm harcamalarını içeren yoksulluk sınırı şubat ayında 31 bin 939 TL’ye yükseldi.

 Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Daha önce 2023 yılının daha ilk ayı olan Ocakta açlık sınırın asgari ücreti geçtiğini duyuran BİSAM, o tarihte açlık sınırının 8 bin 782 liraya yükseldiğini duyurmuştu.

AÇLIK SINIRI BİLE 9 BİN LİRAYI BULDU

Verilerde ortaya çıkan çarpıcı sonuçlara göre, yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir beslenme için tüketilecek gıdanın bedeli Şubat ayında 2.385 lira, yetişkin bir kadın içinse bu miktar 2.276 lira oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön