26 / 04 / 2024

Şubat ayının en çok tercih edilen otomotiv markaları belirlendi!

Şubat ayının en çok tercih edilen otomotiv markaları belirlendi!

Şubat ayında satışı en çok gerçekleştirilen otomobil markaları belli oldu. Peki Renault, Fiat ve Hyundai şubat ayında binek araç modellerinde ne kadar sattı? İşte cevabı...



Şubat ayında ülkemizde sıfır otomobil ve ticari araç pazarlarında en çok satışı gerçekleştirilen otomobil markaları sırasıyla Fiat, Renault, Ford, Hyundai ve Dacia oldu. Otomobil pazarlarında yerli üretim yapan otomobil firmaları öne çıktı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, geçtiğimiz ayda hafif ticari araç ve sıfır otomobil pazarı 2021 senensinin aynı ayına göre yüzde 15.1 oranında azalış göstererek 49 bin 652 oldu. Hafif ticari araç ve otomobil pazarı, 10 senelik şubat ayı otomobil satışları ortalama yüzde 8.6 oranında artış gösterdi.

Şubat ayının en çok tercih edilen otomotiv markaları belirlendi!

Sıfır otomobil satışları şubat ayında 2021 senesinin ayına göre yüzde 15.9 oranında azalarak 37.641, hafif ticari araç satışları ise yüzde 12.7 oranıda düşüşle 12.011 olarak kaydedildi. Hafif ticari araç ve otomobil pazarları, 10 senelik şubat ayı analizlerine göre yüzde 8.6 oranında yükseliş gösterdi. Hafifi ticari araç satışları, ortalama 10 senelik şubat ayına göre yüzde 8.7 oranında ve otomobil satışları ise yüzde 8.5 oranında yükseliş gösterdi.

Şubat ayında binek araç modelleirinde en çok satışı gerçekleştirilen marka hangisi oldu? İşte cevabı...
 


Geri Dön