19 / 04 / 2024

Sudi Özkan kimdir?

Sudi Özkan kimdir?

Kumarhaneler Kralı olarak bilinen, Princess Hotel zincirinin sahibi Sudi Özkan kimdir? Yurtiçi ve yurtdışında kaç oteli var? Hangi sektörlerde faaliyet gösteriyor? İşte Sudi Özkan...




Princess otellerinin sahibi olan Sudi Özkan, Kumarhaneler kralı olarak biliniyor.  1939 yılında Adana'da bir bakkal çocuğu olarak dünyaya geldi. İş hayatına emlakçılık ve otomobil satıcılığı yaparak başlayan Özkan ilk kumarhanesini 1985 yılında İstanbul’da açtı. Şu anda 3 milyar doları aşkın serveti olduğu tahmin edilen Türk işadamı halen turizm, inşaat, proje geliştirme, alışveriş merkezi ve petrol kuyuları alanında faaliyetlerini sürdürüyor. 


Şirketlerinde 12 bin kişi çalışıyor. Makedonya’dan, Latin Amerika ve Karayipler’e uzanan 19 ülkede 20 oteli ve 40’a yakın casinosu var. Belarus un başkenti Minsk'te yaşayan Özkan, yedi yıldır evli olduğu Belaruslu Katsiaryna Schulkevitch'e aramızda kültür farkı var diyerek boşanma davası açtı. 23 yaşında evlendiği ve 35 yıl evli kaldığı ilk eşinden iki erkek çocuk sahibi olan Sudi Özkan'ın Belaruslu eşi Katsiaryna Schulkevitch'ten de dört çocuğu var. Malvarlığının tamamını ismine kurduğu vakfa devretti. Büyükçekmece Sudi Özkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni yaptıran Sudi Özkan, ülke genelinde çok sayıda okul yaptırdı. 



Geri Dön