25 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Topkapıda da Avrupa Konutları Kale projesine başlayacağız!

Süleyman Çetinsaya: Topkapıda da Avrupa Konutları Kale projesine başlayacağız!

ARTAŞ Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, grubun 2014'te Maslak, Ayazağa ve Atakent'teki projelerinin inşasına devam edeceğini, ayrıca Topkapı'da Avrupa Konutları Kale projesine start vereceklerini söyledi...



Süleyman Çetinsaya, 2014'te Maslak, Ayazağa ve Atakent projelerine devam edeceklerini, Topkapıda da Avrupa Konutları Kale projesine başlayacaklarını söyledi. 


ARTAŞ Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, grubun 2014'te Maslak, Ayazağa ve Atakent'teki projelerinin inşasına devam edeceğini, ayrıca Topkapı'da Avrupa Konutları Kale projesine start vereceklerini söyledi. 


Avrupa Konutları Kale'nin proje aşamasında olduğunu vurgulayan Çetinsaya, "Kale projemizin yanı sıra Kayseri Radisson Blu Hotel'in inşaasını tamamlayacağız. Avrupa Konutları markalı projelerimizle İstanbul'daki yatırımlarımıza devam edeceğiz. 

Türkiye'nin en büyük iki projesi olan, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu ortaklığıyla inşasına devam ettiğimiz Vadistanbul ve Mesa, Öztaş, Kantur-Akdaş ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz Tema İstanbul projelerimizle sektörün sembollerine imza atacağız" dedi. 


İNŞAATTA YOĞUNLAŞTIK 


35 yılı aşkın süredir, inşaat, turizm, AVM alanlarında faaliyet gösterdiklerini söyleyen Çetinsaya, "Konut, ofis, otel ve AVM projelerimizle sektörde etkinliğimizi artırdık. Otel ve AVM'lerimizin işletmeleriyle turizm ve perakendede aktif rol alıyoruz. 

Avrupa Konutları markamızla da inşaattaki faaliyetlerimizi daha da yoğunlaştırdık" diye devam etti. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRECEK 


2013 yılının ilk yarısında yüzde 3,7 oranında büyüme gösteren Türkiye ekonomisi ekim ayında açıklanan Orta Vadeli Plana göre 2013 yıl sonunda yüzde 3,6, 2014 yıl sonunda ise yüzde 4 oranında büyüme bekleniyor. İnşaat sektörüne bakıldığında ise 2013 yılının ilk yarısında yüzde 6,8 büyüyen sektörün yıl sonunda aynı seviyede büyümesini sürdürmesi beklenirken 2014 yılında ise ekonominin büyüme oranı üstünde bir performans sergileyeceği düşünülüyor. 2014 yılı inşaat sektörünün gelişimini sürdüreceği bir yıl olarak görünüyor. 2014 yılı itibarıyla sektörün daha da aktif olacağı alanlardan biri de kentsel dönüşüm projeleri olacaktır. Ayrıca 2014 yılında konut projelerine baktığımız zaman çevreye duyarlı, enerji verimliliği olan günlük yaşantımızı kolaylaştıracak pratik konutlar talep görecekken, proje geliştiricileri için ise konutta markalaşmanın önemi çok daha fazla artacaktır. 


"TURİZM VE AVM'DE DE VARIZ" 


Artaş Grubu olarak konut, turizm ve AVM alanlarında yatırımlarını sürdürdüklerini anlatan Çetinsaya, "Konut projelerimiz arasında Avrupa Konutları TEM 2, Eclipse Maslak, Vadistanbul ve Tema İstanbul gibi projelerimiz yer alıyor. AVM'lerimiz içinde Türkiye'nin ilk AVM'lerinden olan Carousel AVM, Armoni Park, Kayseri Park, Arena Park ve VVesta AVM tamamlanmış, bazılarının da halen işletmesini gerçekleştirıyonuz. Grubumuz bünyesinde hizmet veren otellerimiz ise; BW The President Hotel, BW The Citadel Hotel, Avrupa Residence Süite Hotel yer alıyor. Ayrıca Kayseri'de inşasına devam ettiğimiz Radisson Blu Hotel de otel projelerimiz arasında yer alıyor" dedi. 


2014 YILINDA YABANCIYA SATIŞ ARTACAK 


Türkiye'de, bilhassa İstanbul'da gayrimenkul prim potansiyeliyle birçok yatırım aracının önüne geçti. Türk inşaat sektörünün de son dönemdeki büyük yatırımlarıyla değerlenen gayrimenkuller, birçok ülkeden yatırımcıları Türkiye'ye çekiyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Mütekabiliyet Kanunu ile yabancı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul almaları kolaylaştı. Bununla birlikte başta Arap ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok yatırımcıdan yoğun ilgi almaya başladık. Çok farklı kanallardan projemizi görüp bize ulaşan kişilere satışlar yapıyoruz. İlerleyen dönemde mütekabiliyet kapsamındaki satışların daha da artacağını düşünüyorum. 



Akşam Future& Trends Emlak 


Geri Dön