18 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Yeni konutların yerleri planlandı!

Süleyman Soylu: Yeni konutların yerleri planlandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ,Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8'lik depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Süleyman Soylu Elazığ deprem sonrası Malatya'yı ziyaret etti. Valiliğe geçen Soylu, Vali Aydın Baruş'tan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Depreme ilişkin değerlnedirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Depremin hemen ardından bölgeye gelerek insanlarla birlikte olduklarını belirten Soylu, "Şunu ifade etmek isterim ki milletimiz büyük bir dayanışma içerisinde oldu. Bu dayanışma içerisinde ortaya konulan irade de aslen bize çok şey öğretti. Büyük bir milletin parçası, ferdiyiz. Böyle büyük bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Allah razı olsun." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Depremin meydana geldiği saatten sonra 1416 artçı depremin yaşandığını ifade eden Soylu, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile ilgili bakanlıkların elinden geleni yaptığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilk andan itibaren vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gayret gösterdiklerini aktardı.

"Sayın Cumhurbaşkanımız maddi ve manevi, sürekli meselenin yönetilmesinde oldular. Kendileri de hem Doğanyol'a hem de Elazığ merkeze ziyaretlerde bulundular." diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Malatya Valiliğimiz, Elazığ'da olduğu gibi afet koordinasyon merkezinde, milletvekillerimiz, tüm belediye başkanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızla büyük bir gayret içerisinde oldular. Depreme maruz kalan bölgelerdeki vatandaşlarımıza el uzattılar. O günden bu yana 6 bine yakın çadır dağıttılar. Her birine yatak, ısıtıcı ve diğer ihtiyaçlar ile gıda kolileri, battaniye dağıtıldı. Sıcak yemekten kumanyaya kadar vatandaşımızın tüm gıda ihtiyaçlarında AFAD, Kızılay, gönüllülerimiz, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kurum ve kuruluşlarımız herkes el birliğiyle çok önemli bir mücadele ortaya koydu."

"Yeni konutların yerleri planlandı"

Yıkılan binaların olduğunu, bunlar üzerinden belirledikleri ödemelerin bir kısmının gerçekleştirildiğini söyleyen Soylu, eşyalı olanlarla ilgili acil kira yardımlarının dağıtılacağını bildirdi.

"Bankalarımız gece de açık olacaklar. Oradan da gerekli ödemeyi temin ederler. Sayın Cumhurbaşkanımız da köylerdeki konutların çelik konstrüksiyon olacak şekilde yapılması lazım geldiği talimatını verdi." ifadelerini kullanan Soylu, gerekli planlamalardan sonra bu çalışmaların gerçekleştirileceğini belirtti.

Süleyman Soylu, vatandaşın her noktada yanında olduklarını dile getirerek, herkesin, gücü ölçüsünde elinden gelen çabayı ortaya koyduğunu belirtti.

"Yaraları en kısa sürede saracağız"

Devletin ve milletin ortaya koyduğu birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Soylu, "Yaraları en kısa sürede saracağız. Depremden daha az etkilenmek için almamız gereken tüm tedbirleri, deprem sırasında alacağımız tedbirleri ve deprem sonrası yapılacakları bir kez daha değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Depremden etkilenen çocuklara psikolojik destekten, Diyanet İşleri Başkanlığının manevi rehberlerine, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanlarının sunduğu hizmetlere kadar herkesin sahada olduğunu vurgulayan Soylu, yaraların sarılmasına katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Süleyman Soylu: Ağır hasarlı binalar için 41 bin lira verilecek!


Geri Dön