19 / 04 / 2024

Sultan Demirel, Yozgat'a bin 500 kişilik amfi tiyatro yaptıracak!

Sultan Demirel, Yozgat'a bin 500 kişilik amfi tiyatro yaptıracak!

Yozgatlı iş kadını Sultan Demirel, 2 yıl önce vefat eden eşinin adına Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesine bin 500 kişilik amfi tiyatro yaptırmak için belediye ile protokol imzaladı...



Yozgatlı iş kadını Sultan Demirel,  2 yıl önce vefat eden eşinin adına Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesine bin 500 kişilik amfi tiyatro yaptırmak için belediye ile protokol imzaladı.


Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 18'incisini gerçekleştirecekleri Bahadın Şenlikleri’nin her yıl bir festival havasında geçtiğini belirterek,  Türkiye’nin birçok yerinden ve yurt dışından Bahadınlıların bu etkinlik için beldeye geldiğini söyledi.


Şenliklerde, sinemadan tiyatroya, panelden, şiire, resim ve karikatür sergisinden, konsere, yürüyüşlerden yarışmalara kadar çok farklı etkinliklere yer verildiğine işaret eden Özcan, şöyle konuştu:


"Şenliklerimizde, konserler ve özellikle tiyatro oyunları için yer sıkıntısı çekiyorduk. Beldemizin yerlilerinden ve Almanya’da ikamet eden Sultan Demirel kardeşimiz, Hakkın rahmetine kavuşan eşi Hacı Turan Demirel adına bin 500 kişilik bir amfi tiyatro yaptıracak. Protokolünü imzaladık. Bu tiyatro Bahadın'ın çok önemli bir sıkıntısını ortadan kaldıracak. Çünkü şu an 5 bine yakın olan nüfusumuz yaz aylarında gurbetçilerimiz izine geldiğine 15 bini geçiyor."


Tiyatronun inşaatına yarın başlayacaklarını ifade eden Özcan, "Bugün belediyemizde, daha önce bu çalışmaları yapmış olan Ankaralı bir firmayla anlaşma imzaladık. Yarın temel atacağız. Bu firmanın daha önce yapmış olduğu çalışmalarından birinde karar kıldık. Aynısı, şenlik alanımızın yakınında yapılacak. Bu güzel örnek çalışma için sevgili Sultan Demirel ve çocuklarına teşekkür ediyorum" dedi.


İş kadını Sultan Demirel ise 2 yıl önce kaybettiği eşi Hacı Turan Demirel’i adını yaşatmak için böyle bir tiyatro yaptırmaya karar verdiğini söyledi.


 

AA


Geri Dön