16 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu bu yıl çözülecek!

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu bu yıl çözülecek!

İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki mülkiyet sorununun yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulacağı açıklandı. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 1990'lardan beri artan düzensiz yerleşim nedeniyle kullanıcısı olmayan hisseli arazilerin mülkiyet sorununun çözümü için Bakanlar Kurulu kararıyla Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlığının yetkilendirildiği anımsatılarak, Güllüce'nin talimatıyla ilçede yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet probleminin çözüme kavuşturulacağı belirtildi. 


Güllüce'nin başkanlığında, Çevre ve Şehircilik, Maliye ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediye Başkanlığından çok sayıda üst düzey bürokrat ve mal sahiplerinden oluşan heyetin katılımıyla toplantı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, bir kısım alanda tapu devri yapıldığı, kalan alanlarla ilgili çalışmaların da kısa zamanda tamamlanacağı vurgulandı. 


Çözüm için yapılması gerekenler ve tapu devriyle ilgili taraflar arasında "mutabakat zaptı" imzalandığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 


"Bundan sonra yapılacak çalışmalara rehber olabilecek iş adımları belirlendi. Bu toplantıyla Sultanbeyli ilçesindeki mülkiyet probleminin çözümüne yönelik çalışmalarda önemli adım atılarak, 1 milyon 274 bin 390,44 metrekarelik alan Maliye Hazinesi adına tescil edildi. İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek.  


Bu kapsamda yüzde 37'lik kısmın da Maliye Hazinesi adına tescili gerçekleştiğinde Sultanbeyli ilçesindeki bütün mülkiyet sorunlu parseller çözüme kavuşmuş olacak." 



Dünya


Geri Dön