26 / 04 / 2024

Sultanbeyli’nin imar sorunu bitti!

Sultanbeyli’nin imar sorunu bitti!

Sultanbeyli’de uzun yıllardır en büyük engel olarak görülen hisseli tapuların son parselleri de askıya çıkarıldı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bundan sonraki süreçte Sultanbeyli’nin daha da gelişip, kalkınacağını söyledi.



Anadolu Yakası’nın gözde ilçelerinden biri haline gelen Sultanbeyli’de büyük engel olarak görülen hisseli tapuların son parselleri de askıya çıkarıldı. İlçenin uzun yıllardır uğraştığı mülkiyet meselesi artık geçmişte kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleriyle TBMM’den çıkan iki özel yasayla mülkiyet problemi çözüme kavuştu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, yasaların ardından tapular belediyeye devredilmiş, ardından ilçenin tüm parsellerinde kadastro çalışmalarına başlandı. Bugün Mehmet Akif Mahallesi 1561, Mimar Sinan Mahallesi 1336, Yavuz Selim Mahallesi 1561 ve 1325, Orhangazi Mahallesi 1561 parseller de askıya çıktı. Çıkan son askı ilanlarıyla birlikte tüm parsellerde çalışmalar bitirildi.

Parseller askıya çıkarıldı

Sultanbeyli’nin bundan sonra önünün daha da açık olduğunu vurgulayan Başkan Keskin, 'İlçemizin en büyük sorununu da hamdolsun çözdük. Daha önceden gönderdiğimiz tebligatların ardından tapu verdiğimiz parsellerimiz vardı. Son olarak bugün çıkan askı ilanlarıyla ilçemizin tamamında bulunan hisseli parsellerin ölçümlerini tamamladık” dedi. Bundan sonraki süreçte Sultanbeyli’nin daha da gelişip, kalkınacağına dikkat çeken Başkan Keskin, “Sultanbeyli daha aydınlık yarınlara kavuşacak. İlçemiz plansız şekilde ilerliyordu. Şimdi mülkiyet problemimizin çözülmesiyle örnek bir şehircilik uygulması başlatacağız' dedi.

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorunu çözüldü!

Sultanbeyli'nin mülkiyet sorunu imar barışı ile çözüldü!


Geri Dön