19 / 04 / 2024

Sultangazi Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu onaylandı!

Sultangazi Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu onaylandı!

Sultangazi Belediye Meclisi, 2017 Nisan ayı 3. Birleşimi toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 2016 yılı denetim ve faaliyet raporu da onaylandı.




Sultangazi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Av. Hacı Orhan başkanlığında toplandı. Toplantıda 2016 yılı denetim ve faaliyet raporu Meclis’in gündemine taşındı.


Meclis’te konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara bakıldığında dev projelerin kararlı adımlarla yürüdüğünü ifade eden Başkan Altunay, “Ulaşımdan çevreye, altyapıdan sosyal doku projelerine kadar bir çok alanda yatırım yaptık. Göreve geldiğimiz 8 yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz tüm yatırımları, Sultangazi’nin bugünü kadar yarınları da hesaba katarak uygulamaya koyduk. Bir anlamda, biz Sultangazi’nin geleceğine yatırım yaptık” diye konuştu.


Sultangazi’de büyük bir değişimin yaşandığını ifade eden Başkan Altunay, eğitime yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:


“Eğitime yönelik yaptığımız tüm bu yatırımlarımızı üniversiteler ile taçlandırıyoruz. Esentepe Mahallesi'nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun inşaatına başladık. Bu fakültenin yapım maliyetini kendi öz kaynaklarımızla karşılıyoruz. Öte yandan Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ile Diş Hekimliği Fakültesi'nin projelerini tamamladık. Sultangazi Devlet Hastanesi'nin hemen yanında yükselecek olan bu fakültelerin yapımını Sultangazi Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim kurumları ilçemizin; sosyal,ekonomik ve kültürel hayatına da zenginlik getirecektir. Eğitime hizmetimiz bunlarla sınırlı kalmayacak daha iyi olanın peşinde gençlerimizin desteği ile koşmaya devam edeceğiz.”


Mahalle hizmet tesislerine yenilerinin ekleneceğinin müjdesini veren Başkan Altunay, “Esentepe Mahallesi’nde Hizmet Tesislerinin inşaatı hızla devam ediyor. Uğur Mumcu Mahallesi Hizmet Tesislerinin temelini yakın bir zamanda atıyoruz. Diğer mahallelerimize Hizmet Tesisi yapım projeleri hazır ve dönem bitiminde tüm mahallelerimize hizmet tesisi kazandıracağız ve tüm pazarları kapalı alanlara taşımış olacağız” dedi.


İstanbul’un ulaşım soruna yönelik bir çok projenin daha hayata geçeceğini ifade eden Başkan Altunay, TEM'den ilçe bağlantı güzergahında yer alan Metris Kavşağı ile Vezneciler-Sultangazi Metro hattının yapımına başlandığı söyledi. Başkan Altunay, İstanbul'un kuzey aksında yer alan Sarıyer-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Sultangazi İlçeleri arasında yeni bağlantı yolları ile yeni güzergahlar oluşturulduğunu da belirtti.


Siyasi partiler adına söz alan Meclis üyelerinin görüş öneri ve değerlendirmelerinin ardından 2016 yılı faaliyet raporu oylamaya sunularak kabul edildi.



Sultangazi Belediyesi



Geri Dön