19 / 04 / 2024

Sultangazi Belediyesi Çapa Hastanesi'ne talip!

Sultangazi Belediyesi Çapa Hastanesi'ne talip!

Geçmişin olumsuz izlerini geride bırakarak yenilenen ve İstanbullular’ın rahat nefes alabileceği, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı ile Mimar Sinan Şehir Ormanı'nı ilçesine kazandıran Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay gelecek projelerden bahsetti.



Geçmişin olumsuz izlerini geride bırakarak yenilenen ve İstanbullular’ın rahat nefes alabileceği, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı ile Mimar Sinan Şehir Ormanı'nı ilçesine kazandıran Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay gelecek projelerden bahsetti.


Altunay, “Yedi yıllık bir ilçeyiz ve kurucu belediye başkanı olarak göreve başladım. İlk hedefimiz Sultangazi'nin imajını düzeltmekti. Artık insanlara Sultangazi denildiğinde, ‘Aaa kent ormanları olan ilçeyi mi diyorsun? Şu İstanbulun en büyük belediye binası olan ilçe mi?’ diye soruyorsa, bu ilk hedefimizi başarıyla sürdürdüğümüzü gösterir” diyerek, Sultangazi'nin imaj değişikliğine değindi. Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı ve Mimar Sinan Şehir Ormanı ile imaj yenilerken doğayı tarihle harmanladı.


Mimar Sinan’ın, mimarlık şaheseri olan Mağlova Su Kemeri Sultangazi sınırları içerisinde bulunmaktadır


Eğitim konusundaki hassasiyetini dile getiren Altunay, “Bu dönem sonuna kadar sokağında pazar kurulmayan tek ilçe olarak anılacağız. Semt pazarlarını, kapalı pazar projesi ile yeniledik” diye konuştu. Sultangazi Belediyesi'nin eğitim alanında yaptığı faaliyetlerden bahseden Altunay, “Beş yıl içerisinde 27 tane yeni okulu eğitim öğretime açtık. Şimdi ise 10 okul daha ihaleye çıkarttık ve hedefimiz 10 yıl içerisinde 50 okul yapmak” ifadelerinde bulundu. Eğitim alanında sadece ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyinde projelerinin bulunmadığını ifade eden Altunay, “Şimdi sıra yüksekokullarda, üniversitelerde. Sultangazi Belediyesi olarak arazi çalışmalarımızı yaptık, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin burada hizmet verebilmesini sağlayacak her türlü alt yapıya sahibiz. Çapa'yı istiyoruz” dedi.


Dönüşüm çocuk odaklı ilerleyecek

Canım Ailem, Nesilden Nesile, Bilinçli Anne Sağlıklı Nesiller, Biz Birlikte Mutluyuz, Ben de Varım projeleri ile Sultangazi'de büyük değişimler yapan Altunay “Çocuklar bizim geleceğimiz, onların eğitimleri geleceğimizi belirler. Çocuk Merkezi oluşturacağız. Bunun için öncelikle bir çocuk meclisi oluşturduk. Meclisin tüm üyeleri, bu ilçenin çocuklarından seçildi. Bir aylık bir festival projemiz var, sadece çocuklara yönelik bir festival. Çocuk tiyatroları, çocuk oyun alanları, çocukların istek ve arzularının karşılandığı alışveriş alanları ile çocuklara hizmet vereceğiz” diyerek, Sultangazi Belediyesi'nin değişiminin ve dönüşümünün çocuklarla ilerleyeceğini söyledi. 


Kışın mobil buz pisti, yazın mobil havuz

Sultangazi Belediyesi, gençlerini kışın mobil buz pistleriyle yazın ise mobil havuzlarıyla sosyalleştiriyor. Mobil buz pistlerine kayıt olmak için 10 mavi kapak ve 5 pil getiren gençler, hem buz pateni yapmayı öğreniyor hem de geri dönüşüme katkı 

sağlıyor.


Bugün Gazetesi


Geri Dön