28 / 03 / 2024

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yılık yol haritasını oluşturan plan ve performans programı ikinci oturumu gerçekleşti. Programda 2020-2024 yılı stratejik planı meclis tarafından kabul edildi… 



Sultangazi Belediye Meclisi  tarafından hazırlanan, 5 yıllık stratejik plan ve performans programı Ekim ayı ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Av. Hasan Esat İlhan yönetiminde gerçekleştirildi. Oturuma Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı. Sultangazi Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda 15 gündem maddesi değerlendirildi. Gündemdeki en önemli maddelerden biri olan Sultangazi Belediyesi’nin 2020-2024 yılı stratejik planı ve performans programı meclis onayına sunularak, oy birliği ile kabul edildi.

Önemli projeleri anlattı

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Belediyesi’nin vizyon, misyon ve hedeflerine yönelik hazırlanan stratejik planının ilçeye hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Stratejik plan hakkında bilgilendirme Başkan Yardımcısı ve AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Yiğit tarafından yapıldı. Yiğit, beş yıl için planlamış önemli projelerden bahsederek soruları yanıtladı. Yeni Akit’ten Enes Boyacı’nın haberine göre, eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya, çevreden yeşil alana, spordan kültürel faaliyetlere kadar bütün planlamanın Sultangazi halkının menfaatleri için düşünüldüğünü belirtti.

"Hep birlikte daha iyiye"

Başkan Yardımcısı Yiğit, "Mevcut durumun analizini yaparak, iç ve dış paydaşlarımızı sürece katarak stratejik hedeflerimiz belirlenmiştir. Amacımız, "Hep birlikte daha iyiye" anlayışı ile Sultangazimizi örnek bir ilçe haline getirmektir" ifadelerinde bulundu.

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Kentsel dönüşüm de gündemde

Deprem durumunda risk yaratacak binalar için kentsel dönüşüm faaliyetlerinin de stratejik planda yer aldığının altını çizdi. Yol haritasında, halkın sosyal yaşam kalitesinin artması için kapalı semt pazarları, mahalle hizmet tesisleri, taziye evleri, kadın meslek edindirme kursları gibi hizmetlerinin artarak ilçeye kazandırılacağı yer aldı. Gençleri ön plana çıkaran projelerle çağı yakalayacaklarını da vurgulandı.

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

7 yılda 2070 yapı yenilendi

Diğer bir yandan Sultangazi için afet durumlarında can güvenliğine tehdit oluşturacak binaların tespit edilmesi için çalışmaların hala sürdüğü bildirildi.  2012 yılından beri toplam 2070 bina deprem yönetmeliğine göre inşa edildi. Risk taşıdığı belirlenen binalara, Sultangazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından uyarı levhası asılarak, sahipleri bilgilendiriliyor.  Yapının yıkımından sonra deprem yönetmeliğine uygun binalar inşa edilerek ruhsatlandırma işlemi gerçekleştiriliyor.

Sultangazi dönüşüme hız verdi!


Geri Dön