25 / 04 / 2024

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde emlak fiyatları arttı!

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde emlak fiyatları arttı!

İstanbul’un orta yerindeki Gazi Mahallesi bildiğimiz Gazi değil artık. Semt sakinlerinin ağzından ‘huzur’ kelimesi düşmüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gazi Modeli Projesi sayesinde Gazi Mahallesi normal hayatına döndü.



İstanbul’un orta yerindeki Gazi Mahallesi bildiğimiz Gazi değil artık. Semt sakinlerinin ağzından ‘huzur’ kelimesi düşmüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gazi Modeli Projesi sayesinde Gazi Mahallesi normalleşti. Pazar SABAH semtin dönüşümünü yerinde inceledi.

Toplumsal olayların sıklıkla yaşandığı bu semtteki suçla mücadele için, emniyet literatürüne Gazi Modeli olarak geçen, 'insan odaklı', sosyolojik bir bakış açısıyla çözüm üretiliyor. İşte bu modelle semtte emlak fiyatları da değer kazandı. 

Sabah Gazetesi'nden Olkan Özyurt'un haberine göre semt sakini esnaf Mustafa Bey bu normalleşmenin emlak fiyatlarına yansıdığı anlatırken heyecanlı, evlerin, dükkanların değerinin yüzde 100 değer kazandığını anlatıyor. Mustafa Bey "Eskiden kepenk kapatmak zorunda kalırdık. Artık kepenkler kapanmıyor. Hatta Gazi'ye yatırım yapılmaya başlandı" diyor. Semtte eskiden olayların yaşandığı İsmet Paşa Caddesi'nde artık akşamları trafik sıkışıklığı oluyor. Sebebini de 21 yaşındaki Mehmet anlatıyor: "Olaylar nedeniyle akşamları evden dışarı çıkmazdık. Şimdi cadde üzerindeki kafelerde rahat rahat vakit geçirebiliyoruz. Anne babamız artık sokakların güvenli olduğunu biliyor."


Geri Dön