18 / 04 / 2024

Nata Holding'ten Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje!

Nata Holding'ten Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje!

Yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Nata Holding'in yeni rotası İstanbul oldu. Firma, Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje yapacak.



TÜRKMENİSTAN'DAKİ yatırımlanyla dikkat çeken Nata Holding Başkanı Namık Tanık rotayı İstanbul'a kırdı.  Tanık, İstanbul'da 450 milyon dolarlık karma proje yapacak. Sultangazi'de konut, AVM ve işyerinden oluşan karma projenin inşaatına başlayan Nata Holding, 3 yıl içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyor. 74 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek projenin 250 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor.  Nata Holding'in Başkanı Namık Tanı, 'Türkiye'nin Başkenti  Ankara  olsa da, iş dünyasının da Başkenti'nin istanbul olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle istanbul'a yakışacak nitelikte bir proje yapmak için kollan sıvadık, istanbul'da hayata geçireceğimiz projemiz ile 450 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz" dedi. 2020 yılına kadar 4 bin konut yapmayı hedeflediklerini söyleyen Tanık, "istanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlarımız olacak. Konut ve AVM yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi. 


Çimento fabrikası için ÇED aldı

Bugüne kadar Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tanık, Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Antares ve Nata Vega AVM'ye de imza attıklarını belirtti. Tanık, "Incek'te 150 lüks konuttan oluşan projemiz devam ediyor. Nata Delta AVM ve Konut Kuleleri, Şaşmaz Bahçe Kapı projemiz kapsamında 250 adet iş yeri, Şerefhisar termal otel ve konut inşaatları devam ederken, Çerkeş çimento fabrikamızın ÇED raporunu alındı. Mamak'ta, Ankara'nın en bü yük kulelerini hayata geçirdik. Nata Vega Konut kulelerinde oturum başladı, satışlar ise tamamlanmak üzere" diye belirtti. 


2 milyar dolarlık yatırım 

Türkmenistan'da bugüne kadar 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Namık Tanık, "500 günde 180 köprü, diğer bir deyişle 2.5 günde bir köprü yaptık" dedi. 6 yıl önce Türkmenistan'da ihale almış bir şirketi satın alarak bu işe başladıklarını söyleyen Tanık, şunları söyledi: "Net Yapı'nın elinde 287 milyon dolar değerinde, 90 adet köprü yapımı işi vardı. Taahhüt edilen süre 11. ayını doldurmuş, 13 ayları kalmıştı işleri teslim etmek için. Bize teklif ettiler, ortak olmaya karar verdik. Kalan sürede 90 köprüyü bitirdik."



Yurt Gazetesi 


Geri Dön