24 / 04 / 2024

Sultangazi Millet Bahçesi hizmete açıldı! 

Sultangazi Millet Bahçesi hizmete açıldı! 

Bir süredir yapımı devam eden Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanı başında yapılan Sultangazi Millet Bahçesi hizmete açıldı. Proje 96 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 



Alibey Barajına sınır olan Zübeyde Hanım ve 75. Yıl mahallelerini kapsayan bölgede yapılan Sultangazi Millet Bahçesi açıldı. 

İşkurnet'te yer alan habere göre;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyüğü Atatürk Havalimanı arazisi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerine kurulacağını açıkladığı millet bahçelerinden biri de Sultangazi’de hayata geçirilerek halkın hizmetine sunuldu. 

Sultangazi Belediyesi’ne bağlı olan Alibey Havzası’nda açılan millet bahçesi Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanından bulunuyor. Sultangazi Millet Bahçesi Alibey Barajı'na sınır olan Zübeyde Hanım ve 75. Yıl mahallelerini kapsayan 96 bin metrekare alanda inşa edildi. 

Sultangazi Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan millet bahçesinde  77 bin 500 metrekare yeşil alan yer alıyor. Bunun dışında bahçede 18 bin 500 metrekare üzerine sosyal donatı alanları kuruldu. 

Proje hayata geçirilirken ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında 2 bin ağaç, 25 bin çalı dikimi yapıldı. Ayrıca Sultangazi Millet Bahçesi’de 3 ayrı oyun grubu yer alıyor. Bunlarla beraber bahçede fitness, halı saha ve basketbol sahaları da bulunuyor. Sultangazi Millet Bahçesi'nde 640 metrekarelik bir alanda kafeterya, mescit ve otopark yer alıyor. 

59 millet bahçesi inşa edilecek!

 


Geri Dön