20 / 04 / 2024

Sultangazi'de kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirildi!

Sultangazi'de kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirildi!

İstanbul Sultangazi'de düzenlenen kentsel dönüşüm paneline TMMOB ve Kent Hareketlerin'den Burak Kaan Yılmazsoy, Adalet için Hukukçular üyesi Av. Aysel Tekerek ve Şehir Planlamacıları Odasından Özgür Temiz katıldı..



SULTANGAZİ'de Kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirildi. Kahvede gerçekleşen toplantıya katılan TMMOB ve Kent Hareketlerin'den Burak Kaan Yılmazsoy, Adalet için Hukukçular üyesi Av. Aysel Tekerek ve Şehir Planlamacıları Odasından Özgür Temiz katıldı. 

Burada konuşan Burak Yılmazsoy, Kentsel Dönüşüm Yasası ve Afet Yasası'nın içeriği hakkında bilgi verdi. Bu yasaların yoksulların barınma sorununa çözüm olmadığını belirten Yılmazsoy, kentsel dönüşüm projelerine karşı halkın bir araya gelerek örgütlenmesi gerektiğini ifade etti. Avukat Aysel Tekerek de, İstanbul'un çeşitli mahallelerinde yaşanan hukuksal süreçler hakkında bilgi verdi. Tekerek, yurttaşların bireysel olarak hukuki başvurularının sonuç vermesinin imkansız olduğunu, hukuksal mücadelenin topyekün verilmesi halinde sonuç alınabileceği söyledi. Özgür Temiz, Derbent ve Aydos gibi kentsel dönüşüm veya yıkım tehdidine uğramış mahallelerin mücadele deneyimlerinden ve kazanımlarmdan söz etti. 

Konuşmaların ardından yakın zaman içerisinde yıkıma uğrayan Emekevler Mahallesinden gelenler söz aldı. 


(İstanbul/EVRENSEL) 



Evrensel


Geri Dön