25 / 04 / 2024

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’deki bir mahallede yapılması planlanan meydan projesi vatandaşları tedirgin ediyor. Evlerinin olduğu alana, meydan dışında AVM ve otopark da yapılacağını ifade eden mahalleliler, protesto yürüyüşü düzenledi.



İstanbul Sultangazi ilçesinde bir grup vatandaş, evlerinin yerine alışveriş merkezi ve otopark yapılacağını söyleyerek eylem düzenledi.

Aydınlık Gazetesi'nden Yağmur Üstündağ'ın heberine göre, Küçük Uğur Mumcu Mahallesi sakinleri, belediyenin 10 yıl önce yaptığı imar planına göre hayata geçirilecek ‘meydan’ projesine karşı iki haftada bir protesto yürüyüşü düzenliyor. Daha önce de benzer imar çalışmalarının bölgede ranta dönüştüğünü söyleyen mahalle sakinleri, evlerinden olma korkusu yaşıyor. 10 yıldır evlerinin boşaltılmak istendiğini savunan mahalle sakinleri, Küçük Uğur Mumcu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında toplanarak, hukuki mücadele başlattı.

‘SANDIKTA CEVABIMIZI VERECEĞİZ’

Dernek Başkanı Abdülkadir Demir, eylemlerde Kaymakamlık ve Belediye binası önüne giderek bildiri okuduklarını anlatan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’la irtibat kuramadıkları anlattı. Demir, “Duyumlarımıza göre Belediye yetkilileri, ‘Biz milletle anlaştık, herkes razı. Buradan kalkıp bir gecede gidecekler’ gibi açıklamalarda bulunuyor” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi’nin yaşananlar karşısında tepkisiz kaldığını söyleyen Aydemir, imar planına karşı eylemlerine devam edeceklerini ve yaklaşan yerel seçimleri hatırlatarak, gerekli cevabı sandıkta vereceklerini ifade etti.

Başkan Altunay: İtirazları duyduk

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yaptığı açıklamada, bölgede meydan ihtiyacı olduğunu söyledi. Projenin Büyükşehir Belediyesinin görüşüyle planlandığını belirten Altunay, şu ifadeleri kullandı: “Proje, Küçük Uğur Mumcu mahallesini de kapsayarak 40 bin metrekareye yakın bir alanı oluşturuyor. Hak sahiplerine karşılığı verilmeden bu projeye destek vermeyeceğimizi açıklamıştık. Bazı mahalle sakinleri projeye ‘evet’ diyor bazılarının da ‘hayır’ dediklerini duyuyoruz. Henüz görüşme yapmadık. Vatandaşların taşınacağı binanın bitmesini bekliyoruz. Çıktıkları yere binalar yapılmayacak. Gerçekten meydan statüsünde olacak.”

‘Belediye vatandaşlarla görüşmeli’

Sultangazi İlçesindeki imar sorununa ilişkin geçen yıllarda Meclis’e bir soru önergesi veren CHP eski İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, “İnsanların en önemli evrakları bir kimliğidir, bir de tapusudur. Tapuyu değersizleştirmek doğru değildir. Belediyelerin ve mülki idarenin görevi, vatandaşın sağlıklı, iyi koşullarda ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. İnsanların oturduğu yere, inşaat gözüyle bakmak doğru değil. Bu bakış açısı, sadece bir grubun ekonomik gelirinin yükselmesine yol açar. Belediye, vatandaşlarla mutlaka görüşmeli” dedi.


Geri Dön