23 / 04 / 2024

Suluova Belediyesi TOKİ destekli besi çiftlikleri planlıyor!

Suluova Belediyesi TOKİ destekli besi çiftlikleri planlıyor!

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile işbirliği yaparak besi çiftlikleri oluşturmayı planladıklarını söyledi. Çiftçiler, TOKİ destekli çiftliklerin ödemesini, kira öder gibi yapabilecek.



Ekonominin maden işletmeleri ve tarımın yanı sıra ağırlıklı olarak hayvancılığa dayandığı Amasya'nın Suluova ilçesinde  TOKİ  destekli besi çiftlikleri oluşturmak amacıyla bir süre önce Ankara'da temaslarda bulunduklarım belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Bu çiftlikler ayııı konutta olduğu gibi uzun vadeli, taksitlerle, yani kira öder gibi besi çiftliklerini üreticiler ödeyebilecek. Bununla ilgili bin 500 dönümlük bir arazide çalışma yapılıyor. TOKİ bizim bu projemize sıcak bakıyor. Daha önce kendisi yapmış. Biz onu geliştirmek istiyoruz" dedi 


Küçük ahırları tamamen kapatmak gibi bir düşünceleri olmadığını vurgulayan Fatih Üçok, "Ahırsal dönüşüm diye nitelendirdiğimiz seçim çalışmalarında da ısrarla vurguladığımız bir şey var. Suluova'daki mevcut çevre yolu ile tren yolu arasında kalmış ahırları ve ahır atıklannı merkezi sistemle veya vidanjörlerle biyogaz tesisine taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön