25 / 04 / 2024

Sümer Holding Lojmanları’na son 1 hafta!

Sümer Holding Lojmanları’na son 1 hafta!

Ankara Emek’teki Sümer Holding Lojmanları’nı tahliye etmek isteyen ekiplerle, bina sakinleri arasında tartışma çıktı. Lojman sakinleri, “Bu kışta, soğukta nereden ev bulacağız” diye tepki gösterdi.



Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 9 Aralık 2013 tarihli kararıyla Maliye Hazinesi’ne devredilen Emek’teki Sümer Holding Lojmanları’nın tahliyesi için dün sabah saatlerinde evlerin kapısını çalan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile evlerde oturan memur ve memur yakınları arasında tartışma çıktı.


İlk olarak 30 Eylül’de tebliğ edilen tahliye kararının durdurulması için Türk Enerji Sendikası aracılığıyla 10 Ekim’de Danıştay’a dava açan lojman sakinleri, davanın devam ettiğini ileri sürerek tahliyenin ertelenmesi için süre istedi. Tahliye işlemleri için iki otobüs çevik kuvvet ekibi ve çilingirler ile lojmanlara gelen görevliler de, “5 Şubat 2015 tarihinde, tahliyenin 5 gün sonra (10 Ocak 2015) olacağını tebliğ ettik” savunmasını yaptı. 


Zaman zaman tansiyonun yükseldiği tartışma, karşılıklı anlaşma ve lojmanda oturanların imzaladıkları bir haftalık ek süre taahhütnamesi ile çözüldü. İmzaladıkları taahhütnameyle bir hafta içinde dairelerini boşaltacaklarını kabul eden vatandaşlar, ayrıca, tahliye işlemlerinin 30 Haziran 2015 tarihine ertelenmesi için de  Ankara  Defterdarlığı’na dilekçe yazdı.


OKULLAR KAPANINCA BOŞALTALIM


Tahliye kararının reddi için açtıkları davanın netleşmeden evden çıkarılmaya çalışıldıklarını söyleyen lojman sakinleri, bir haftalık süre içinde de evlerinden çıkmamak için yasal yollar arayacaklarını belirterek, şunları söyledi:


“Kışın ortasında bizi evden atmaya çalışıyorlar. Bu soğukta nereden ev bulacağız. Ayrıca çocuklarımız buradaki ilkokullara ve dershanelere gidiyor. Bir çoğu lise sınavlarına hazırlanıyor. Onların düzenini bozmak, bütün psikolojilerini alt üst edecek. Biz evlerden çıkmayalım demiyoruz. Tek derdimiz süre verilsin. Okullar kapandıktan sonra kendimiz boşaltacağız zaten.”




Geri Dön