29 / 03 / 2024

Sümer Holding'in Hatay'daki villaları için Sayıştay'dan 'satın ya da devredin' önerisi!

Sümer Holding'in Hatay'daki villaları için Sayıştay'dan 'satın ya da devredin' önerisi!

2016'da Sümer Holding’e devredilen Hatay’da bulunan villalar metruk hale geldi. Sayıştay villalarla ilgili olarak "Ya satın, ya da devredin" ifadelerini kullandı. 



TEDAŞ'a ait olan ve önce TEKEL'e sonrasında da 2016'da Sümer Holding'e devredilen Hatay Dörtyol'da bulunan tatil sitesi çürümeye terk edildi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Hatay Dörtyol'da bulunan 70 konutluk tatil sitesindeki villalar, bakımsızlıktan metruk duruma düştü. Satış ihalelerinden de bir sonuç elde edilemedi. Buna karşın Sümer Holding metruk villalar için her sene 51 bin TL aidat ve 5 bin TL'de emlak vergisi ödemesi yapıyor. Sayıştay “Villaları satın, satamıyorsanız eğitim kurumları ya da belediyeye devredin” ifadelerini kullandı. 

Sümer Holding in Hatay daki villaları için Sayıştay dan satın ya da devredin önerisi!

3 İHALEYE ÇIKTI

Sayıştay raporunda "Deniz kenarında olan tatil sitesi, taşınmazların kullanılmaması sebebiyle metruk hale gelmiş ancak Holding bütçesinden her yıl düzenli olarak aidat ödemeye devam edilmektedir. Üç kez satış ihalesine çıkartılan ancak satışı yapılamayan taşınmazın bağımsız bölümlerin her birinin ayrı ayrı satış ihalesine çıkarılması; bunun mümkün olmaması halinde, kamuya ait eğitim kurumları ya da yerel yönetimlere devredilmesi önerilir" ifadelerini kullandı.

Sümer Holding'in taşınmazlarıyla ilgili soru önergesi verildi!


Geri Dön