26 / 04 / 2024

Sur Yapı Antalya projesi 8 yılda tamamlanacak!

Sur Yapı Antalya projesi 8 yılda tamamlanacak!

2017 yılında 1 milyon 405 bin konutluk bir rekor kıran gayrimenkul sektörünün öncü firması Sur Yapı, Türkiye'nin en büyük ve örnek kentsel dönüşüm projesini Antalya'da başlattı. Projenin 8 yılda tamamlanması planlanıyor.



Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firması Sur Yapı’nın temelleri 1992 yılında atıldı. “Uygarlığın mimarı” mottosunu sahiplenen Sur Yapı, gayrimenkul geliştirmenin yanı sıra AVM ve enerji sektörlerine de yatırım yaparak Sur Şirketler Grubu şeklinde büyümesini sürdürüyor. 2017 yılında 1.2 milyar liralık ciro elde eden Sur Şirketler Grubu, 2018 yılı için ise yüzde 40 büyümeyle 1.7 milyar lira ciro hedefi koydu.

YENİ BİR ANTALYA

Capital'de yer alan habere göre; kurulduğu günden bu yana 4.5 milyon metrekareyi aşan projelere imza atan Sur Yapı, İstanbul ve Bursa’ya değer katacak projeleri hayata geçirdi. Sur Yapı, geçtiğimiz yıl da Antalya’da yeni bir Antalya kurmaya başladı.

ANTALYA'YA ŞİMDİDEN MİLYONLARCA TL GİRDİ

Türkiye’nin en büyük ve örnek kentsel dönüşüm projesi Sur Yapı Antalya, Kepez-Santral bölgesinde 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Yatırım değeri 8 milyar TL olan 19 bin birimin yer alacağı proje, 8 yılda tamamlanacak. Her yıl 5 bin kişiye istihdam yaratacak olan proje, bünyesinde barındıracağı konut, sosyal alanlar, dev şehir parkı, kültürel alanlar, okullar, kütüphaneler, sağlık tesisleri, spor tesisleri, alışveriş caddeleri ve alışveriş merkeziyle Antalya’ya değer katacak.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR

Antalya projesinde ağaçlardan sokak hayvanlarına, hafriyatından çıkan molozdan ahşabına kadar arazi üzerinde var olan her unsur korunuyor, yeniden değerlendiriliyor. Proje kapsamında şu ana kadar 315 bin 866 metreküp hafriyat çıkarıldı. Kazı alanından hafriyat taşınması için yaklaşık 27 bin kamyon seferi yapıldı.

TÜRKİYE VE 155 ÜLKEDEN 60 BİN ÖN TALEP ALDI

Yaklaşık 70 bin kişinin yaşayacağı ‘yeni şehir’ projesi Türkiye’nin dört bir yanından ve 155 ülkedeki 177 kentten toplamda 60 binin üzerinde ön talep aldı. 1400 konutun satışının tamamlanmasının ardından yoğun ilgi üzerine projenin Turkuaz etabı da satışa sunuldu.

MODERN ÇEVRE DÜZENLEMESİ

1105 adet bağımsız bölümden oluşan Turkuaz etabında suyla gelen medeniyet teması ön plana çıkıyor. Çocuklar ve yetişkinler için yüzme havuzları, göletler yaşamın her anında suyla buluşmayı sevenleri bekliyor. Gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanlar, yürüyüş yolları, geniş limon bahçeleri ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkıyor. Antalya’da startını verdikleri proje hakkında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşecek modern projenin Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Türkiye’nin incisi Antalya’ya yeni bir yaşam alanı sunarken, yeşil ve maviyle iç içe Antalya’nın özüne uygun bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz” dedi.

EN ÇEVRECİ ÖRNEK DÖNÜŞÜM

Projenin, sadece büyüklüğü ile değil uygulanan geri dönüşüm modeliyle de en çevreci kentsel dönüşüm projesi olacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu: “Arazinin hafriyatından çıkan yüzlerce ton molozun geri dönüşümünü sağladık. Geri dönüştürdüğümüz malzemeleri proje yapımında kullanacağız. Yaklaşık olarak 600 ton demirin betondan ayrıştırma işlemi tamamlanmış olup, devam eden çalışma sonuçlandığında 800 ton demir elde edilmesi öngörülüyor. Günlük 1800 ton moloz malzemenin kırımı yapılıyor. Çıkan 3 farklı beton malzemesi ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan kanalizasyon-yağmur suyu ve içme suyu hattı yapımında dolgu malzemesi olarak kullanılacak. Ayrıca mevcut yollardan ve kazılardan çıkan nebati toprak malzemesi de yine bu proje kapsamındaki peyzaj işlerinde kullanılacak. Proje alanından çıkan 114 ton ahşap ise yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.”

ANTALYA'NIN EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI

Elmas şunları ekledi: “1.300.0000 metrekarenin içerisinde yaklaşık 249 bin metrekare yeşil alan olacak. Kurulacak olan yeni şehrin ortasına inşa edilecek dev şehir parkı ise yaklaşık 157 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Dev şehir parkının içerisinde piknik alanı, sera alanı, pergola altı dinlenme alanları, iskele alanları, etkinlik çadırı, göletler, yeşil alanlar, süs havuzları, geniş meydanlar, amfi alanları, köy meydanı, gölet kafeleri ve çim sahaları yer alıyor. Bu park Antalya’nın en büyük şehir parkı olacak. Arazide yüzlerce yıldır var olan ağaçlar projeyle yaşamaya devam edecek. Bu amaçla alan üzerindeki 5 bin 135’i zeytin, 2 bin 888’i narenciye, bin 767’si nar olmak üzere toplam 10 bin 764 ağacı kimliklendirip fidanlıkta koruma altına aldık. Projenin içerisindeki dev şehir parkında bu ağaçlara yer vereceğiz. Bu arazi üzerinde yaşayan sokak hayvanlarının da unutulmadığını anlatan Elmas, “Onlar için bölgede yaşam alanları kuruyoruz. Ait oldukları bölgede tüm ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarını sürdürmeleri için özen gösteriyoruz.”
 

http://antalya.suryapi.com.tr/


Geri Dön