26 / 04 / 2024

Suriye'de Türkiye desteğiyle tapu dairesi açıldı!

Suriye'de Türkiye desteğiyle tapu dairesi açıldı!

Fırat Kalkanı Bölgesi’ne dahil olan Suriye’nin Azez şehrinde Türkiye’nin desteğiyle tapu dairesi açıldı. Böylece Azez halkı gasp edilen ev ve arazilerine sahip çıkabilecek.



Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Azez kentinde Türkiye desteğiyle tapu dairesi açıldı. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Yöneticisi Abdullah Gedo, tapu dairesinin açılmasının bir ilk olduğunu söyleyerek, dairenin açılmasıyla beraber gayrimenkulde hak gaspının önüne geçileceğini söyledi.

BAŞKA KENTLERDE DE AÇILACAK

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Halep'in kırsalındaki Azez'de yerel meclis, bölgede her türlü emlak işleminin yapılacağı Emlak (Tapu) İşleri Dairesi Kurumu'nu açtı. Azez'de yeni açılan tapu dairesi, ev ve arsaların gerçek sahibini ve haksız bir biçimde gayrimenkul sahibi olanları belirleyecek. Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle, çok sayıda insan mülkiyet hakkını kanıtlayan tapu ve diğer evraklarını kaybetmişti. Azez'de hizmete açılan emlak dairesi ise Fırat Kalkanı bölgesinde bir ilk oldu. Dairenin aynı zamanda El Bab, Cerablus, Mare ve Çobanbey'de de açılacağı belirtildi.


Geri Dön