19 / 04 / 2024

Suriyeli göçmenler için konteyner kent kurulacak!

Suriyeli göçmenler için konteyner kent kurulacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler için 6 bin kişilik konteyner kent kurulacak. Belediye Başkanı Şanverdi, konteyner kent yapımına kısa sürede başlanacağını kaydetti.



Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı iş birliğiyle kuracakları konteyner kentle, ilçede kötü durumda bulunan Suriyeli ailelerin sıcak yuvaya kavuşacağını belirtti. 


Suluköy Mahallesi'ne yapılacak konteyner kentte 6 bin kişinin barınacağını bildiren Şanverdi, burada sosyal alanların yanı sıra okulun yer alacağını ifade etti. Şanverdi, konteyner kent yapımına kısa sürede başlanacağını kaydetti. 


Diriliş Postası


Haber Sözcü gazetesinde şöyle yer aldı;


Reyhanlı'ya 6 bin kişilik konteyner kent yapılıyor


Suriyeli sığınmacı sayısının en fazla olduğu illerden Hatay'da, depolarda ve kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırlarda kalanlar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından konteyner kent kurulacak. 

Reyhanlı İlçesi'nde inşa edilecek konteyner kent 6 bin kişilik olacak. Suluköy Mahallesi'nde 100 dönüm büyüklükteki Hazine arazisi üzerine inşa edilecek kampta bin konteyner yer alacak. Söz konusu kamp, Hatay'daki 8'inci barınma merkezi olacak. Hatay'da 6 çadır kent ve 1 konteyner kent bulunuyor. Yeni merkezin okulu, sosyal tesisleri de bulunması planlanıyor. Yeni kurulacak konteyner kente yerleştirilecek ailelerin tespit edildikleri açıklandı. Barınma merkezinin daha önceki yıllarda taşımalı tarım işçilerinin kalması için Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından inşa edilen 108 konteynerlik yaşam alanının geliştirilmesiyle kurulacağı belirtildi. Bu yaşam alanına 892 konteyner daha inşa edilecek. 

Sözcü



Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Suriyeli sığınmacı sayısının en fazla olduğu illerden Hatay'da depolarda ve kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırlarda kalanlar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından konteyner kent kurulacak. Reyhanlı İlçesi'nde inşa edilecek konteyner kent 6 bin kişilik olacak. 


SOSYAL TESİSLERİ DE OLACAK 

15 bin 473 kişinin oturduğu Altınözü ile Yayladağı İlçesi'nde 6 çadır kent ile 1 konteyner kentin bulunduğu Hatay'a inşa edilecek 8'inci barınma merkezi için çalışma başlatıldı. Reyhanlı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, konteyner kentin Suluköy Mahallesinde 100 dönüm büyüklükteki Hazine arazisi üzerine inşa edileceğini söyledi. 6 bin kişilik olacak barınma merkezinde 1000 konteynerden oluşacağını belirten Şanverdi, şöyle dedi; "Konteyner kent Hatay Valiliği, AFAD ve Belediyemiz işbirliği yapılacak. Hazine'ye ait 100 dönümlük alan üzerine yapılacak. Buraya çadırlarda, depo ve ambarlarda sağlıksız şartlarda yaşayan mağdur durumdaki Suriyeliler yerleşecek. Çevre düzenlemesi, okulu, sosyal tesisleri de olacak." 


AİLELER TESPİT EDİLDİ 

Mahallede Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından önceki yıllarda taşımalı tarım işçileri için 108 konteynerden yaşam alanı oluşturulduğunu, barınma merkezinin bunlara ek olarak yerleştirilecek 892 konteynerle inşa edileceğini ifade eden Şanverdi, şunları söyledi: "Reyhanlı Belediyesi olarak çalışma başlatarak ilçemizdeki Suriyeli misafirlerimizin nerede yaşadıklarını tespit ettik. Özellikle, çadır, bodrum, depolarda 6 bin civarında Suriyelinin isim ve adreslerini belirledik. Konuyu Valimize ilettik. Bu durumda mağdur olan misafirlerimizle ilgili Valimiz çalışma başlattı. AFAD İl Müdürlüğü tarafından Suluköy Mahallesi'nde konteyner kent yapılacak. Söz konusu alanlarda yaşayan Suriyelileri buraya taşıyacağız. Bu insanlar gerçekten mağdur durumda. Onların sağlıklı şartlarda yaşamaları sağlanacak." 




Antakya Zafer Gazetesi




Haber HaberTürk gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Suriyeliler için Reyhanlı'ya bağlı Suluköy Mahallesi'nde Maliye'ye ait 100 dekarlık alana bin ev bulunan konteyner kent yapılacak. İlçede ambar, depo, çadır, inşaat gibi yerlerde yaşayan Suriyelilerin buraya taşınması planlanıyor. 

AFAD, Hatay Valiliği ve Reyhanlı Belediyesi işbirliği ile Suluköy Mahallesi'nde yapımına karar verilen konteyner kente yerleşecek olan Suriyeliler'in tespitinin yapıldığını belirten Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, bölgede bulunan ve daha önce tarım işçileri için yapılan 108 konteyner ev dahil olmak üzere toplam bin ev yapılacağını söyledi. 



HaberTürk


Geri Dön