19 / 04 / 2024

Suudi petrol devi Aramco, karını yüzde 90 artırdı!

Suudi petrol devi Aramco, karını yüzde 90 artırdı!

Suudi Arabistan'ın petrol devi Aramco, ikinci çeyrekteki petrol fiyatlarındaki yükselme sayesinde karlarında yüzde 90'a varan artış gördü. 



Suudi Arabistan'ın petrol devi devlet şirketi Aramco, 2022'nin ikinci çeyreği için 48,4 milyar dolar karla kendisine ait olan kar rekorunu kırmış oldu.

Geçtiğimiz senenin aynı döneminde 25,5 milyar dolarlık kar açıklayan Aramco, böylelikle karını yüzde 90 oranında artırmış oldu.

Bu oranda bir karın en büyük sebebinin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte petrol ve gaz fiyatlarının artması olduğu söyleniyor.

Dünyanın en büyük enerji ihracatçılarından birisi Rusya. Fakat Batılı ülkeler, enerji ihtiyaçları için Moskova’ya olan bağlılıklarını azaltacaklarını söyledi.

Suudi şirket, rekor karların yanı sıra üçüncü çeyrek için temettüsünü değiştirmeden 18,8 milyar dolarda tutacağını belirtti..

Şirket, talebi karşılamak için genişlemeye devam edeceğini açıkladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön